Даниел Ву срещу Хю Джакман в sci-fi ноара "Reminiscence" на Лиса Джой

27.10.2019 г.
Даниел Ву срещу Хю Джакман в sci-fi ноара През октомври 2013 г. стана известно, че американската съпруга на английския режисьор и сценарист Джонатан Нолан - Лиса Джой, ще направи своя режисьорски дебют с фантастиката "Reminiscence" (в превод - "Спомен", "Реминисценция") по свой собствен сценарий. Студиото първоначално бе Legendary Pictures по споразумение тогава с Universal, но през януари 2019 г. се оформи копродукция между Kilter Films на съпрузите Долан, Michael De Luca Productions и FilmNation Entertainment, а през март Warner Bros. придобиха правата за световно разпространение по време на търговската част на кинофестивала в Берлин.

Популярната като създател и изпълнителен продуцент на тв сериала "Западен свят" Джой успя през август да привлече към новото си произведение Танди Нютън, носителка на "Еми" и два пъти номинирана за "Златен глобус" за сериала. Преди това Лиса Джой си бе осигурила участието на Хю Джакман и Ребека Фъргюсън - двамата играха заедно в "Най-великият шоумен", а сега към актьорския състав се присъедини и Даниел Ву - когото познаваме от "Полицейска история ІІ", "Мъжът с железните юмруци", "Warcraft: Началото", "Геобуря" и "Tomb Raider: Първа мисия".

В романтичния трилър "Reminiscence" се развива историята на Ник Банистър (Джакман) - частен детектив и специалист по възвръщане на ярки, но спотаени спомени за своите клиенти. Животът му се променя заради клиентката му Мей (Фъргюсън), търсеща ключовете си, в която лудо се влюбва. Един ден тя изчезва и Ник е съкрушен. Започва да я издирва и откриа различни нюанси от нейната личност, за които не е знаел. Действието се случва във футуристичен и пострадал от климатичните промени град Маями, наполовина потънал под вода. Даниел Ву ще се превъплъти в отрицателен герой, противник на героя на Джакман и вероятна заплаха за героинята на Фъргюсън.

Снимките започнаха преди седмица (на 21 октомври) на локации в Ню Орлиънс и Маями, оператор е канадецът Пол Камерън - носител на BAFTA за "Съучастникът" и номиниран за "Еми" за "Западен свят". Продуцират Лиса Джой, Джонатан Нолан, Майкъл Де Лука и Ерън Райдър. Участват още актьорите Анджела Сарафян ("Параноя", "Западен свят"), Натали Мартинес ("Без/смъртен"), мексиканката Марина де Тавира (номинирана за Оскар за "Рома"), новозеландецът Клиф Къртис ("Момичето, което яздеше китове") и др.
Copyright © 2024 Dir.bg.