Битката за Мидуей“ е изненадващият лидер в боксофиса

11.11.2019 г.
„Битката за Мидуей“ е изненадващият лидер в боксофисаЦели четири премиери се конкурираха за върха на боксофиса в САЩ. Очакванията бяха новата екранизация по Стивън КингДоктор Сън” да надделее над останалите филми. Но вместо това най-голям интерес предизвика военният епос на Роланд Емерих.

Битката за Мидуей”, пресъздаващ повратната битка край атола Мидуей по време на Втората световна война, стартира с 17,5 милиона долара. Специалистите в Холивуд предричаха поне 20 милиона за филма на Емерих, чийто бюджет все пак е 100 милиона.

На второ място с 14,1 милиона долара е „Доктор Сън”. Продължението на култовия шедьовър „Сиянието” се радваше на най-добри отзиви сред критиците от всички премиери този уикенд, но не предизвика голям зрителски интерес. Някои коментари порицават „Уорнър”, че са пропуснали да се възползват от това да изместят премиерата по време на изминалия Хелоуин.

Трета е новата семейна комедия с Джон Сина. „Не си играй с огъня” стартира с 12,8 милиона долара.

На четвърто място е друга комедия с Емилия Кларк и Хенри Голдинг . „Последната Коледа” спечелили 11,6 милиона долара.

Иначе „Жокера” продължава феноменалното си представяне. Филмът на Тод Филипс, който официално е най-печелившата комикс екранизация на всички времена, вече е спечелил 984,7 милиона долара и се очаква да надмине границата от 1 милиард долара следващата седмица.
Copyright © 2024 Dir.bg.