„Дисни“ поглежда към Бонд

13.12.2019 г.
„Дисни“ поглежда към БондВсеизвестно е, че те са най-голямата сила в Холивуд. „Дисни“ вече са собственици на „Фокс“ и така се сдобиха с правата върху супергероите от Х-Мен и Фантастичната четворка, както и върху поредици като „Семейство Симпсън“, „Пришълецът“ и „Планетата на маймуните“. А коя ще е следващата им голяма покупка?

Наскоро шефът на студиото Боб Игър бе определен за бизнесмен на годината от списание Time. Това е напълно в реда на нещата, след като „Дисни“ се отчетоха с пет филма с приходи над 1 милиард долара за 2019, като този списък със сигурност ще бъде допълнен с още две заглавия – „Замръзналото кралство 2“ и „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“.

Запитан правата върху коя поредица би искал да закупи, ако има възможност, Игър отговаря: „Нямаме намерение да купуваме нищо в момента. Но аз винаги съм бил голям почитател на Джеймс Бонд“.

Това моментално предизвика лавина от коментари. Разбира се, че „Дисни“ няма да спрат да купуват нови компании и печеливши марки. Но с Бонд, Джеймс Бонд ситуацията е по-особена. Правата върху него се държат от британската компания "EON Productions", основана от американеца Албърт „Къби“ Броколи и канадеца Хари Солцман през 1961 г. за създаването на първия филм от легендарната поредица „Доктор Но“.

След смъртта на Броколи, собственици на правата са неговата дъщеря Барбара и доведеният му син Майкъл Уилсън. Тя нямат никакво намерение да се откажат от тях, дори и с цената на баснословни суми. Но все пак, всичко си има своята цена...
Copyright © 2024 Dir.bg.