Създателят на „Имението Даунтън“ вече подготвя нов проект

7.02.2020 г.
Създателят на „Имението Даунтън“ вече подготвя нов проектДжулиън Фелоуз ще пише сценария за екранизацията по „Шумът на върбите“, класическата английска приказка на Кенет Греъм. Рей Григс ще бъде режисьор, а снимките предстоят през тази година в Stone Street Studios, студиото на Питър Джаксън в Уелингтън, Нова Зеландия.

Прочутата компания на Джаксън Weta Digital ще се погрижи да вдъхне живот на четиримата прочути герои – Къртичко, Плъхчо, Язовеца и Жабока. Skywalker Sound пък ще създадат всички звукови ефекти. В момента усилено върви подбор на актьори за ролите.

Фелоуз вече адаптирал историята на Греъм за сценичната версия на мюзикъла „Шумът на върбите“, в който музиката и песните са дело на Джордж Стайлс и Антъни Дрю. Тримата работят заедно и по дълго играния на Бродуей мюзикъл „Мери Попинз“.

Джералд Р. Молен, отличеният с „Оскар“ продуцент на „Списъкът на Шиндлер“, ще продуцира бъдещия хит. Той споделя със задоволство, че вече са събрали страхотен творчески екип, който ще ни поднесе най-точната екранизация по романа на Греъм.

Наскоро Фелоуз призна, че вече работи по продължението на миналогодишния касов хит „Имението Даунтън“. Преди това му предстои да завърши сценария за сериала „The Gilded Age“, който ще бъде заснет тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.