"Нито звук 2" отложен за неопределено бъдеще

12.03.2020 г.
Джон Кразински обяви днес, че една от очакваните трилър продукции за годината няма да излезе на екран съгласно обявените от Paramount Pictures дати - 18 март по света, 19 март за Великобритания, 20 март за Северна Америка (и България). Засега няма определена нова дата за премиерата, която пада заради ескалиращата пандемия от Covid-19.

В официално изявление и студиото обяви, че "при множество съображения и в светлината на ситуацията, заедно с ограниченията върху пътуванията и публичните събирания, световната премиера се придвижва. Вярваме в кинопреживяването и го подкрепяме и се надяваме публиката да види този филм тази година в момента, в който добием представя за въздействието на пандемията върху глобалния кинопазар".

В изявлението на Кразински се казва:
"Едно от нещата, с които най-много се гордея е, че хората казаха: нашият филм трябва да се гледа "заедно". Поради непрестанно променящите се обстоятелства на това, което става около нас, сега очевидно не е моментът да го направим. Надяваме се до ненормалност всички да видите този филм... Ще изчакам да го пуснем в момента, в който ще можем да го видим "заедно"! Ето това ще е премиерната му дата."

Изявлението си Кразински публикува и в своя профил в Инстаграм - с бели букви на черен фон.



В предишните дни "Зайчето Питър: По широкия свят" на Sony бе преместено от март за август (7 август в България), а от Universal днес преместиха "Бързи и яростни 9" за април догодина (от 22 май 2020 за 2 април 2021 г. у нас). Новата дата досега бе запазена за "Fast and Furious 10", следователно и този епизод ще бъде отложен. Преди седмица MGM вече пренесоха "Смъртта може да почака" от април за ноември т.г. (27.11.2020 за България).

Говори се за възможно отлагане на още блокбъстър-заглавия като "Мулан" (27.03.2020 в България) и "Черната вдовица" (01.05.2020 у нас), както и на "Новите мутанти", "Рога", "Вечните" и др. При всички тези заглавия, макар американските кина все още да работят, международният бокс офис е съществен за успеха на филмите и при голяма разлика в датите нещата ще се излеят в пиратско сваляне. Освен това, американският президент Тръмп забрани влизането на европейци в САЩ, а поне половината от кината в топ 10 пазари са затворени, частично затворени или обект на техники за "социално дистанциране" - напр. разполагане на зрителите в салона през място и през ред, което сериозно ще ограничи продажбите на билети.
Copyright © 2024 Dir.bg.