Майк Фланаган продължава с Кинг, прави "Възкресяване"

10.05.2020 г.
Майк Фланаган продължава с Кинг, прави Американският режисьор, сценарист и монтажист Майк Фланаган, който излезе миналата година с "Доктор Сън", се завръща към света на Стивън Кинг с игрална адаптация на романа му "Възкресяване" ("Revival"), публикуван през ноември 2014 г. Според Deadline, Фланаган се е заел със сценария, като опцията е и да режисира. Той ще бъде продуцент заедно с партньора си от "Intrepid Pictures" Тревър Мейси.

В романа е развита историята на пастор Чарлз Джейкъбс от измисленото малко градче Харлоу в щата Мейн, появяващо се в още три произведения на Кинг. След трагедия със семейството му, Джейкъбс се отрича от Бог, като е силно обсебен от Джейми Мортън. Привличането на Чарлз към момчето е толкова силно, че поледствията се появяват пет десетилетия след семейната драма на пастора и язвителната му проповед тогава. Джейми израства като пътуващ рок китарист, зависим от хероина, когато отново среща Чарлз, а връзката им се превръща в съюз срещу посланията на Дявола. Чарлз изцелява музиканта от наркоманията, но вманиачен в електричеството, бившият пастор продължава опитите си, които вече граничат с лудостта. Джейми пък жадува да надникне в кутията на Пандора, отворена от Чарлз...

"Доктор Сън", макар да получи номинации за хорър филм и актьорски изпълнения, не получи особен резултат за Warner Bros. в бокс офиса - при похарчени за него 45 милиона долара, филмът събра малко над 72 млн.
Copyright © 2024 Dir.bg.