"Вещиците" на Земекис прескачат кината в САЩ, отиват в HBO Max

02.10.2020 г.
Адаптацията на Робърт Земекис по романа от 1983 г. на уелския писател Роалд Дал намери своя дом в стрийминг платформата HBO Max, която ще го пусне за абонатите си през интернет за малки екрани на 22 октомври. Услугата е собственост на WarnerMedia.

Звездите в черната фентъзи комедия "Вещиците" са Ан Хатауей, Стенли Тучи, Октавия Спенсър и Крис Рок, а премиерата е датирана с оглед на предстоящия Хелоуин. Продуценти, освен самия Земекис, са Гийермо дел Торо и Алфонсо Куарон. Музиката е поверена на дългогодишния съратник на Земекис - двукратно номинирания за "Оскар" Алън Силвестри, зад камерата е Дон Бърджис (номинация за "Оскар" за "Форест Гъмп").

Вижте трейлъра, който излезе днес.

От Warner Bros. първоначално планираха излизане по кината на 9 октомври, но през юни свалиха филма от репертоара си за голям екран в Щатите. На международния пазар обаче, "Вещиците" ще вървят по кината от 28 октомври 2020 г. Разпространител за България е "Александра Филмс" и премиерната дата по кината у нас е 30 октомври.

Тоби Емърик, председател на Warner Bros. Pictures Group, казва, цитиран от Variety: "Вещиците са чудесно визуално пресъздаване на класическата приказка на Роалд Дал, което съчетава кино от световна класа с фантастични актьорски изпълнения. Това е забавление за цялото семейство, а краят на октомври е идеален". Шефът на съдържанието на HBO и HBO Max Кейси Блойс потвърждава, че филмът и актьорите са "изключителни".

Робърт Земекис е съатор на сценария заедно с Кеня Барис и Гийермо дел Торо. Първата адаптация на книгата за деца е от 1990 година, на английския режисьор Никълъс Роуг с участието на Анджелика Хюстън и Роуън Аткинсън. Тази версия се оказа финансов провал, но по-късно с времето придоби култов статут.

Стрийминг услугата HBO Max тръгна през месец май т.г. с комбинация от класически и съвременни филми като "Властелинът на пръстените", филми на DC Comics, минисериала "Euphoria" със Зендея, минисериала "Lovecraft Country" и др. Сред предстоящите за 2021 г. проекти е нова режисьорска версия на "Лигата на справедливостта" на Зак Снайдър.
Copyright © 2024 Dir.bg.