Веригата AMC предлага киносалони под наем за $99

19.10.2020 г.
Веригата AMC предлага киносалони под наем за $99Най-голямата киноверига в САЩ - AMC се надява, че на хората им е омръзнало да гледат филми от дивана в жилищата си и започва да предлага наем на цели киносалони. Цената започва от 99 долара, съобщава The Wrap.

Програмата за частни кинопартита, озаглавена "Private Movie Showing", позволява на максимум 20 души да се съберат за няколко часа в "своя" зала. Те могат да изберат филми от списък с 34 заглавия, който включва и по-стари като "Джурасик парк", и по-нови като "Тенет" или "Новите мутанти". По-старите филми се предлагат за $99 без ДДС, а новите струват $149.

В зависимост от избора на филм и местоположението на салона, едно частно парти може да остигне и максимума от $349. Ако искате и да говорите пред приятелите си, веригата предоставя микрофон срещу $100. Хората, които искат да вкарат и своя храна, ще трябва да доплатят такса от $250 за кетъринг. Не се допуска такава храна, за която е необходимо притопляне, както и продукти, които киното продава.

AMC предоставя кината си в повечето щати с изключение на Хаваите и Аляска. Потенциалните клиенти трябва да контактуват с уеб сайта на веригата, където ще трябва да изберат филм, дата и час.

Новата оферта идва само седмица, след като от AMC предупредиха, че парите им свършват към началото на 2021 г. В писмо до Комисията по ценните книжа и борсите компанията посочва слабата посещаемост на кината, които са отворили и липсата на големи холивудски заглавия, които да привлекат публика.

Други вериги - като Cinemark с кината Century Theaters и CineArt - излязоха с подобни оферти към публиката за частен наем на салони, започващи от $99 и също за 20 души. Сред заглавията, предлагани от Cinemark, са "Ловци на духове", "Брилянтин" (1978) и "Тайната на Коко", както и други опции.
Copyright © 2024 Dir.bg.