Луси Лиу влиза в продължението на "Шазам!"

13.04.2021 г.
Луси Лиу влиза в продължението на 53-годишната американска актриса Луси Лиу се е съгласила да изиграе злодейката Калипсо в "Шaзам! Яростта на боговете" ("Shazam! Fury of the Gods") - очакваното продължение на фентъзи екшъна от 2019 г. "Шазам!". В продукцията на New Line Cinema и DC Films тя ще партнира на Закари Ливай, който ще повтори главната си роля на супергероя, както и на нови членове на каста като Хелън Мирън и певицата Рейчъл Зеглър ("Уестсайдска история"). Голямата британска актриса ще се превъплъти в злодейката Хеспера, сестра на Калипсо и дъщеря на Атлас.

Адам Броуди отново ще е супергероят Фреди. Режисьорът и сценаристът са същите - шведът Дейвид Сандбърг и Хенри Гейдън, работещи по комиксовите DC образи от 1939 г. на покойните Бил Паркър (1911-1963) и илюстратора Си Си Бек (1910-1989). Както е известно, Shazam е акроним от 6 митологични героя: Соломон (Solomon), Херкулес (Hercules), Ахил (Achilles), Зевс (Zeus), Атлас (Atlas) и Меркурий (Mercury).

Продължението развива историята на тийнейджъра Били Батсън, който при произнасяне на магическата дума "Шазам" предизвиква животворната мълния на боговете и се превръща в порасналото си супергеройско алтер его.

Продуцент е Питър Сафрън през "The Safran Company", кастинг директор отново е Рич Дилиа (Макс Стийл, То: Част втора, Бягай, Черния Адам и десетки други), а премиерата се очаква на 2 юни 2023 г. и в България през Александра Филмс. Филмът е в IMAX, 3D и 4DX.
Copyright © 2024 Dir.bg.