Наградите на Златна роза 2021

29.09.2021 г.
Наградите на Златна роза 2021"В сърцето на машината" на режисьора Мартин Макариев спечели тази вечер Голямата награда на 39-о издание на фестивала на българския игрален филм "Златна роза".

При късометражните продукции отличието бе за "Магаре" на Мартин Негрев.

Призът за най-добра женска роля отиде при Александра Костова за ролята й в "Петя на моята Петя" на режисьора Александър Косев. При актьорите призът бе за Юлиян Вергов за изпълнението му в българо-германската копродукция "Уроци по немски" на Павел Веснаков. Наградата за най-добър оператор получи Ненад Бороевич за работата му в "Рибена кост". Журито на фестивала отличи сценария на Борислав Захариев за "В сърцето на машината".

Наградата за режисура отиде при Павел Веснаков за "Уроци по немски", а специалната награда на журито бе за екипа на лентата "Януари".

Тази година критиката връчи две отличия. Едната бе като поощрение за млад творец и отиде при Веселка Кунчева за късометражната лента "Мона Лиза". При пълнометражните филми отличието бе за "Януари" на Андрей Паунов.

Журито на фестивала връчи два диплома, с които отличи късометражните "Мона Лиза" и "Хлад". При пълнометражните такова признание получиха актьорите от "Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова, и Албена Павлова от "Петя на моята Петя".
Copyright © 2024 Dir.bg.