Comic-Con 2022: подробности за фази 4, 5 и 6 от филмовата вселена на Марвъл

25.07.2022 г.
Comic-Con 2022: подробности за фази 4, 5 и 6 от филмовата вселена на МарвълСлед като през 2020 г. беше отменен, а изданието му от 2021 г. беше силно ограничено заради пандемията, тази година най-големият в света форум за комикси, филми, косплей и всякакви попкултурни елементи – Сан Диего Comic-Con – се завърна с пълна сила. В рамките на четири дни, от 21 до 24 юли 2022 г., пред десетки хиляди фенове бяха представени редици любопитни проекти, като несъмнено най-сериозен интерес и отзвук предизвика панелът на Марвъл.

По традиция от студиото показаха трейлъри за най-скорошните си хитове и разкриха информация за интригуващите заглавия от предстоящите Фази 5 и 6 от впечатляващата им филмова вселена – информация, част от която беше изненада дори за най-заклетите фенове.

Основен акцент в презентацията на Марвъл беше дебютът на първия трейлър на "Черната пантера: Уаканда завинаги" – дългоочакваното продължение на един от най-големите хитове на студиото Черната пантера (2018), който направи фурор в боксофиса, нареждайки се до филмите за Отмъстителите и получи цели 7 номинации за „Оскар“ (три от тях превърнати в награди), включително и за най-добър филм.
Трейлърът, който впечатлява с внушителна визия, комбинираща множество различни култури и елементи, мащабни екшън сцени и вълнуваща драма, беше приет с огромен ентусиазъм и възторг от феновете, но и с малко тъга поради ненавременната смърт на актьора, изпълняващ ролята на Черната пантера - Чадуик Боузман, който почина преди да започнат снимките на новия филм.

Вижте трейлъра (02:10 мин., субтитри на български език).

"Черната пантера: Уаканда завинаги" ще ни отведе на ново, невиждано досега фантастично пътешествие от 11 ноември в кината на 3D и IMAX 3D и ще бележи края на четвъртата фаза на филмовата вселена на Марвъл, започнала с "Черната вдовица" през 2021 г.

* * * * * * *

Краят обаче е само началото и от Марвъл продължават да разширяват вселената си, като най-интересното тепърва предстои.

Пета фаза ще стартира на 17 февруари 2023 с "Ант-мен и Осата: Квантомания" – фантастично пътешествие, което е уникално за франчайза. Този филм ще бележи и първата поява на един от най-ключовите герои за на Марвъл - Канг (Джонатан Мейджърс), когото феновете познават от първия сезон на телевизионния сериал "Локи" и който ще изиграе изключително важна роля в предстоящите събития.

Следващата стъпка от пътешествието е дългоочакваната трета част от приключенията на Звездния повелител Питър Куил (Крис Парт) и бандата му неудачници – "Пазители на галактиката vol. 3", който ще дебютира в кината на 5 май 2023 г. Мария Бакалова, която дава гласа си на един култовите образи - съветското куче Космо, което е азител на космическата станция Ноууеър.

Пета фаза продължава на 28 юли 2023 с "Капитан Марвел 2".
Бри Ларсън се завръща като Каръл Данвърс, Тейона Парис е Моника Рамбоу, Иман Велани е Камала Кан, а Самюъл Джаксън отново ще бъде емблематичният Ник Фюри.

За 3 ноември 2023 е предвидена премиерата на "Блейд", който бележи завръщането на един от обичаните герои на Марвъл – едноименния убиец на вампири, изигран от Махършала Али.
Във филма участват още Делрой Линдо и Арън Пиер.

Последните две заглавия от фазата са "Captain America: New World Order" – първото самостоятелно приключение на Сам Уилсън (Антъни Маки), след като наследи щита на Капитан Америка, чиято премиера е на 3 май 2024, и бележещият средата на „Сагата за Мултивселената“ - "Thunderbolts", в центъра на който е екип от злодеи, предвождан от познатия на феновете барон Зимо (Даниел Брюл).

* * * * * * *

Обявени са и част от заглавията на Фаза 6 - дългоочакваният нов филм за първото семейство супергерои на Марвъл "Фантастичната четворка", чиято премиера е на 8 ноември 2024, както и двата филма, които ще бележат кулминацията на „Сагата за Мултивселената“ и в които ще се завърне обичаният супергеройски екип на Отмъстителите – "Avengers: The Kang Dynasty" и "Avengers: Secret Wars". Тепърва ще научаваме подробности за сюжетите на тези два филма, но основни улики са закодирани в заглавията, а част от важните елементи, които ще се включат, вече са заложени в предишните две фази. Премиерните дати са съответно 2 май 2025 за "Avengers: The Kang Dynasty" и 7 ноември 2025 за "Avengers: Secret Wars".
Copyright © 2024 Dir.bg.