Мисия Невъзможна 7 падна в бокс офиса срещу Барбенхаймер

24.07.2023
Мисия Невъзможна 7 падна в бокс офиса срещу Барбенхаймер"Мисия Невъзможна 7": Пълна разплата Част първа страда от феномена Барбенхаймер. Докато киноиндустрията преживя един от най-добрите си уикенди в история благодарение на дебюта на най-новите филми на Грета Гервиг и Кристофър Нолан, най-новата версия на Paramount Pictures изпадна в боксофиса.

Когато най-новото приключение от екшън франчайза с Том Круз в главната роля излезе по кината преди няколко дни, то го направи с рекордната за сагата цифра от 80 млн. долара, но това беше постигнато при петдневно откриване. Филмът оглави този уикенд, но сега, когато трябваше да се конкурира с два от най-очакваните проекти на годината, той претърпя сериозна крачка назад.

Миналата година Том Круз се снима в един от най-успешните филми в боксофиса - "Топ Гън": Маверик. Дългоочакваното продължение на филма от 1986 г. имаше невероятен старт от 126 707 459 долара според Box Office Mojo и завърши разпространението си по кината със 718 732 821 долара, в страната. Така че "Мисия Невъзможна 7": Пълна разплата Част първа всъщност е огромно разочарование за студиото.

Въпреки че това е лоша новина за филмовите франчайзи, невероятните цифри, които Барби и Опенхаймер постигнаха през премиерния си уикенд, не са нищо друго освен голяма крачка напред за кината, особено по време на кризата, през която преминава Холивуд в момента.

След като беше една от индустриите, които пострадаха най-много по време на пандемията, дебютът на Барбенхаймер се превърна в четвъртия по големина премиерен уикенд в цялата история на киното на вътрешния пазар и в най-добрия след "Отмъстителите: Краят", който държи първото място на върха, следван от дебюта на "Отмъстителите: Безкрайна война" и "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Това означава, че Барби и Опенхаймер са успели да осигурят един от най-добрите премиерни уикенди в историята, без да са част от голям франчайз или сага.

Барби приключи уикенда, достигайки 337 млн. долара в световен мащаб, при бюджет от 145 млн. долара. Опенхаймер спечели 174 млн. долара, надминавайки всички очаквания, при бюджет от 100 млн. Долара. В известен смисъл успехът на двата филма се дължи на кампанията на феновете, подкрепяща двата проекта.

Тази година вече имаше някои невероятни премиери в боксофиса като "Супер Марио Брос", "Пазители на галактиката 3" и "Джон Уик 4", но някои големи франчайзи също не се представиха добре, като "Бързия и яростни Х" и "Светкавицата", като последният се превърна в едно от най-слабите филми в историята на DC.
Copyright © 2024 Dir.bg.