Филмът "Барби" остава начело на бокс-офис класацията на Северна Америка

14.08.2023
Филмът Филмът "Барби" остана начело на бокс-офис класацията на Северна Америка за четвърта поредна седмица с приходи от 33,7 милиона щатски долара, съобщи Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Филмът на режисьорката Грета Гъруиг надхвърли приходи от 500 милиона щатски долара в Северна Америка седмица, след като премина границата от един милиард щатски долара в света.

"Опенхаймер" - вторият участник в дуета "Барбенхаймер", се завърна на второ място, след като миналата седмица слезе на трето. Приходите от него са 18,8 милиона щатски долара за уикенда и общо 264,3 милиона щатски долара в Северна Америка.

Конкуренцията на водещата двойка е слаба. Единственият голям дебют за седмицата - филмът на ужасите "Последното пътуване на Деметра", е на пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 6,5 млн. щатски долара за премиерния уикенд. Шестото място в бокс-офис класацията на Северна Америка е за "Привидения в къщата" с приходи от 5,6 милиона щатски долара.

Продукцията "Костенурките нинджа: Пълен хаос" спечели 15,6 млн. щатски долара на вътрешния пазар през втория си уикенд и зае трето място, а "Мега звяр 2: Падината" донесе 12,7 млн. щатски долара, като слезе от второ на четвърто място през втората си седмица в кината.

"Барби" е на път да се превърне в най-касовия филм за 2023 г. Общите му приходи от 526,3 млн. щатски долара на вътрешния пазар и 1,18 млрд. щатски долара в световен мащаб са на второ място след "Супер Марио Bros.: Филмът", който през пролетта спечели 574,2 млн. щатски долара в Северна Америка и 1,358 млрд. щатски долара в световен мащаб. Това е и втората най-печеливша продукция в историята на "Уорнър Брос.", отстъпвайки единствено на "Хари Потър и даровете на смъртта: част 2" от 2011 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.