Адам Драйвър, Джесика Частейн и Мадс Микелсен са сред звездите, които се очакват на кинофестивала във Венеция

29.08.2023
Адам Драйвър, Джесика Частейн и Мадс Микелсен са сред звездите, които се очакват на кинофестивала във ВенецияАдам Драйвър, Кейлъб Ландри Джоунс, Мадс Микелсен и Джесика Частейн са сред звездите, които се очаква да присъстват на предстоящото 80-о юбилейно издание на филмовия фестивал във Венеция, съобщи "Варайъти", цитирани от БТА.

След многобройни съобщения без източник, организаторите на фестивала потвърдиха, че Адам Драйвър ще премине по червения килим на Лидо, за да промотира филма "Ферари". В лентата на режисьора Майкъл Ман Драйвър се превъплъщава в образа на основателя на прочутата компания за спортни автомобили Енцо Ферари.

Кейлъб Ландри Джоунс ще дойде във Венеция за филма "Догмен" ("Dogman") на режисьора Люк Бесон, докато Мадс Микелсен е звездата на "Обетованата земя" на датчанина Николай Арсел.

Актрисата Джесика Частейн ще премине по червения килим за филма "Спомен" на мексиканския режисьор Мишел Франко - първата й роля след спечеления "Оскар" за "Очите на Тами Фей".  

На Лидо се очакват също Кейли Спейни и Джейкъб Елорди, които играят Присила и Елвис Пресли във "Присила" на София Копола. Във Венеция ще пристигне и самата Присила Пресли.

По-рано беше оповестено, че на кинофестивала във Венеция режисьорката Ава Дюверней ще получи наградата "Вдъхновение". Дюверней ще бъде почетена на благотворителна галавечер на фондацията АМФАР, която набира средства в помощ на изследванията върху ХИВ и СПИН. На тържествената гала на 3 септември се очаква да пеят Рита Ора и Леона Люис.

Кинофестивалът във Венеция - най-старият в света, ще бъде открит за 80-и пъти на 30 август и ще продължи до 9 септември.
Copyright © 2024 Dir.bg.