Кога Мендес не е Мендес?

27.04.2004 г.
Кога Мендес не е Мендес?Следващия филм на Сам Мендес ще бъде “Jarhead”, базиран на спомените за първата Война в Залива на американския моряк Антъни Суофърд. Пехотинецът Суофърд е описал преживяванията си в конфликта, включително и прекосяването на пустинята и обграждането им от иракски сухопътни войски. “В тази история има равни части черен хумор, достойнство, ярост, лиричност и смесица от тази далечна култура. С изключение на “Three Kings”, тази война е пренебрегната, но същевременно има огромно значение за това, което се случва там в Близкия Изток.”  

Сценарият за филма е написан от Уилям Бройлес, сценарист на “Корабокрушенецът” и бивш войник с боен опит във Виетнам. Мендес вече търси места за снимките, които биха могли да дублират Близкия Изток. Снимките се предвиждат да започнат през есента.
За съжаление, изглежда, че снимането на “Jarhead” за Мендес ще означава да отложи филмовата версия на мюзикъла “Sweeney Todd” и адаптацията на “The Kite Runner”. Все пак кой би искал да гледа разни варвари, които режат гърла, когато си има войници с “M-16”-ки?

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.