Джаки Чан на околосветско пътешествие

17.07.2004 г.
Джаки Чан на околосветско пътешествиеВсъщност да, това е вярно, само че в контекста на новия му филм “Около света за 80 дни”, чиято световна премиера се състоя в Лондон миналата седмица. На нея присъстваха звезди от цял свят, тъй като актьорският състав на приключенската комедия е международен. Стийв Куган и Джим Бродбент представляваха Великобритания, Сесил дьо Франс представляваше Белгия, а Джаки Чан развяваше флага на Хонконг.

Филмът, разбира се, е заснет по едноименната творба на Жул Верн, само че с помощта на зашеметяващи специални ефекти. Главната роля се изпълнява от Стийв Куган, а Джаки Чан е леко на заден план, но не и когато става дума за раздаване на юмруци и то по забавен начин. Куган споделя, че също се е опитал да направи някоя и друга каскада, но е стигнал само до “падане от масата”.

Е, в този случай е добре да оставим специалистите да си действат в специалността. Самият Джаки Чан възприема филма като “комикс или анимация”, но това не го притеснява, защото следващият му проект ще е “тежка драма”. След нея обаче идва “Час пик 3”. Той каза няколко думи и за кратката поява във филма на Арнолд Шварценегер: “Самият той искаше да участва, да си направи шега със себе си, затова му сложихме перука и го снабдихме със седем съпруги.”

Със съдействието на списание Екран
Copyright © 2024 Dir.bg.