Какво можете да сложите в плеъра през септември 2004

02.09.2004 г.
Какво можете да сложите в плеъра през септември 2004През септември ви очаква истински порой от забавни и качествени филми, които можете да си вземете за вкъщи. Като последен отзвук от небрежното отминаващо лято, “Фанфан Лалето”, “Старски и Хъч” и “Питър Пан” са жизнерадостни и шеговити приключения, които не трябва да пропускате и на видео (ако вече сте ги пропуснали на кино) – просто ей така, за оправяне на настроението.

За феновете на комедията ще се погрижат “Невъзможно твой” и “Наистина любов”, където купища знамените актьори се надпреварват да се обичат и да си доказват, че любовта е сложно нещо. А за любителите на “конските” надпрепускания са почти класическият “Уайът Ърп” и съвсем скорошният, но неотстъпващ му по нищо “Идалго: Океан от огън”.

За вас през септември ще играят също звездите Мег Райън (“На ринга”), Джийн Хекман (“Добре дошли в Музпорт”), Майкъл Кейн (“Артистите”) и Шарън Стоун (“Гърлото на дявола”), в различни жанрове, според вкуса.
Следва порция по-сериозни филми: от психотрилъра “Готика” с който французинът Матийо Касовиц дебютира в американското кино, през уестърн-трилъра “В неизвестност”, където Кейт Бланшет и Томи Лий Джоунс преследват убиец психопат до военно-историческата фреска “Студена планина”, в която Никол Кидман и Рене Зелуегър правят блестящи роли.

За нетърпеливите да видят непоказвани на кино заглавия са драмата “Отвъд граници”, в която Анджелина Жоли се влюбва в Клайв Оуен и трудно определимия в жанрово отношение “Манипулация” на Нийл Лабют (“Сестра Бети”), където Рейчъл Вайс съблазнява Пол Ръд (“Обект на желание”). Не са забравени също  любителите на трилъра (не пренебрегвайте “Шерифът” с Били Боб Торнтън!) и екшъна (опитайте с “Партньори в престъпленията”, където Арман Асанте е невинно обвинен).
Има на какво да се зарадват и почитателите на класиката.

На DVD можете да си купите онзи толкова гледан в детството сериал “Шогун” с Ричард Чембърлейн, също “Невада Смит” със Стийв Макуин или “Рио Гранде” с Джон Уейн, а защо не знаменитият “Параграф 22” и дебютът на Джордж Лукас “THX 1138 Специално издание”, който едва ли някога сте гледали.

Истинският киномански празник обаче, идва с трилогията “STAR WARS”, която за пръв път излиза на DVD с всевъзможни екстри.

Приятно гледане!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.