Още за филма ОКЕАНЪТ НА ЖИВОТА

Още за филма ОКЕАНЪТ НА ЖИВОТАКогато през лятото на 1996 г. романа на Джаклин Мичард се появи в книжарниците, той бе възприет като модерен шедьовър - история, каквато се появява веднъж на цяло едно поколение. Три пъти номинираната за “Оскар” Мишел Пфайфър и реномирания режисьор Улу Гросбард се заемат с екранизацията на тази вълнуваща книга.

Това е историята за трагедията, която сполетява едно семейство, когато по-малкият им син се изгубва и силата на родителите да оцелеят въпреки мъката. Бет Кападора (Пфайфър) е като повечето майки - любяща, предана, раздвояваща се между грижите за своето семейсто и успешната си кариера на фотограф. Заедно с трите си деца тя пристига в един хотел, където ще празнува 15-годишен юбилей от завъшването на гимназията. Насред претъпканото фоайе тя за миг извръща погледа си - и точно в този миг тригодишният й син Бен изчезва. Отчаяното издирване води до никъде; той е изчезнал просто за секунда, без да остави никаква следа.
Изчезването на Бен предизвиква сериозен разрив в отношенията между Бет и съпруга й Пат (Трийт Уилямс). Но все пак с годините те успяват да нормализират живота си.

Докато един ден, близо девет години по-късно, момче похлопва на вратата на техния дом - момче, което е на същата възраст, на която би бил техния изчезнал син. Цветът на косите му, очите му, скулите му... нещо сякаш за миг пронизва Бет. Тя дръзва да си помисли за невъзможното - дали това не е Бен?
Copyright © 2024 Dir.bg.