Почина Кристофър Рийв

11.10.2004 г.
Почина Кристофър РийвКристофър Рийв, актьорът който игра Супермен, почина на 52 години.

Рийв изпадна в кома в събота, след внезапно спиране на сърдечната дейност в нюйоркския си дом и почина в неделя, съобщи неговият говорител Уесли Комбс.

Рийв бе парализилан от раменете надолу след злополука по време на езда през 1995. Злополуката го превърна един от най-големите поддръжници на изследванията на гръбначните увреждания.
Рийв бе лекуван в болницата Нортърн Уестчестър от рани в следствие на залежаването - разпространето усложнение сред хора с парализа.

През миналата седмица една от раните се инфектира, което доведе до сериозно отравяне на кръвта. Причината за смъртта е инфаркт.

Дана Рийв, съпругата на Кристофър, заяви: "От името на цялото семейство искам да благодаря на болницата Нортърн Уестчестър за всички грижи, които полагаха за моя съпруг”.
"Искам също да благодаря на сестрите и лекарите, които се грижеха лично за него, както и на милионите фенове по цял свят за подкрепата и обичта им".

Рийв бе напълно непознат, преди да полети към висините на славата през 1978 с блокбъстера Супермен. Продуцентите на филма търсели неизвестен актьор за главната роля заедно с Марлон Брандо и Джийн Хекман.
Рийв е пробван за ролята и благодарение на старателната си подготовка и близката физическа прилика с героя от комикса, я получава. Филмът и трите му продължения го превръщат в световна свезда и печелят 300 милиона долара.

Рийв увреди гръбнака си през май 1995, когато бе хвърлен от коня си по време на състезание в Кълпърър, Вирджиния.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.