На видео и DVD в края на 2004

06.12.2004 г.
На видео и DVD в края на 2004Декември е традиционен месец на седенето у дома. Компания може да ви прави някое от следващите филмови заглавия.

Четвъртият филм на Кевин Костнър като режисьор (ако броим и “Воден свят”) се нарича “Свободна територия” и е своеобразно завръщане към жанра, в който е постигнал най-добри успехи – уестърна.

От друга страна домашният екран ще е единствения ви шанс да видите “И още нещо” - предпоследния (вече) филм на шегаджията Уди Алън. Романтична комедия с Кристина Ричи (“Чудовище”) и Джейсън Бигс (“Американски пай”) е вероятно последното нещо, което очаквате от чудатия мърморко, но той много си пада по изненадите.

Донякъде изненадващ е и завоят на братя Коен към английска комедийна класика с “Убийците на старата дама”, както и с избора да работят с Том Ханкс. Резултатът е в типично коеновски стил и за това качествата му ще убегнат на непосветените.

Същото може да се случи и със зрителите на “Воини на небето и земята”, ако забравят, че става въпрос за китайска приказка, а в света на приказките летенето е позволено (справка “Тигър и дракон”). Филмът е изключително пищен като визия и с традиционно любопитен исторически сюжет.

Това се отнася и до “Ван Хелсинг”, но тук визията е по-скоро в плен на спецефектите, а историята – на готическите легенди. Ако харесвате Антъни Хопкинс като Ван Хелсинг (от “Дракула” на Франсис Форд Копола), няма причина да не проверите на какво е способна една по-млада и по-действена версия на мистериозния учен, в елегантното изпълнение на Хю Джакман (“Х-Мен”).

Следващите предложения са само за онези, които си правят DVD-колекция. За любителите на романтични истории е една нелоша версия на “Брулени хълмове” с Жюлиет Бинош и Рейф Файнс. “Няма балами” е драма със закачлив привкус, в която си партнират звездите Пол Нюман, Мелани Грифит и Брус Уилис. А за почитателите на трилъра актьорът режисьор Робърт Дювал предлата “Убийствено танго”, където престъплението се преплита с танца и то в Аржентина.

Ако сте сериозни киномани не трябва да пропускате една от най-знаменитите трилогии - “Кръстникът”, която вече излиза и на DVD, а в случай че сте ревностни потребители на гангстерско кино, можете да прибавите и класиката “Недосегаемите” на Брайън де Палма.

Не са забравени и поклонниците на Хичкок – още две заглавия ще се появят на пазара: “Наберете “М” за убийство” и “Аз изповядвам”. Майсторът на съспенса определено е знаел как да задържи зрителското внимание.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.