За екипа

За екипаИЩВАН САБО
(Режисьор)

Унгарският режисьор Ищван Сабо е спечелил симпатиите на зрители и критици в цял свят не само с красотата, но и с важните теми на своите филми, донесли му редица международни награди:Награда “Оскар” за чуждоезичен филм, “Златен глобус” за чуждоезичен филм, “Сребърна мечка” от Берлинале, награда БАФТА за чуждоезичен филм, “Златна палма” в Кан и много други. Сред най-известните му филми са “Мефисто”, “Съншайн”, Meeting Venus, Colonel Redl, Hanussen, Confidence и много други.

РОБЪРТ ЛАНТОС
(Продуцент)

Сред филмите продуцирани от Лантос са заглавия като “Арарат” на Атом Егоян, “Съншайн” на Сабо, “Катастрофа” и “Екзистенц” на Дейвид Кроненбърг  и много други.

РОН ХАРУУД
(Сценарист)

Харууд е награден с “Оскар” за сценария на “Пианистът” на Роман Полански. Сред другите му известни филми са The Dresser, за който е номиниран за “Оскар”, Taking sides режисиран от Ищван Сабо и други.


ЛАЙОШ КОЛТАЙ
(Оператор)

Колтай има дългогодишно сътрудничество със Сабо, включващо филмите “Мефисто”, “Съншайн”, Meeting Venus, Colonel Redl. Освен тпва Колтай е заснел филми като “У дома за празниците” на Джоди Фостър When a man loves a woman с Мег Райън и Анди Гарсиа и други.
Copyright © 2024 Dir.bg.