Във видеотеките през месец юли

05.07.2006 г.
Във видеотеките през месец юлиПрез месец юли можете да си наемете от видеотеките три от най-добрите кинозаглавия от началото на годината. “Човек отвътре” е необикновено съчетание между трилър с банков обир и криминална драма със заложници.

Клайв Оуен е крадецът осъществил перфектното ограбване на банка, а Дензъл Уошингтън - ченгето провело успешната полицейска акция по освобождаване на заложници. “Сириана” е филм изграден в стила на “Трафик” на Стивън Содърбърг и проследява сложните връзки между американската външна политика и търговията с петрол в Близкия Изток , а Джордж Клуни е направо неузнаваем.

Сблъсъци” е тазгодишният носител на “Оскар”, който предизвика оправдана, но съвсем заслужена изненада: първото заради почти антиамериканския патос, разкриващ “толерантността” на мултиетническите Съединени американски щати; второто – заради превъзходното преплитане на съдбите на няколко обикновени, гневни американци, които се опитват да раздават правосъдие, заслепени от омраза.

Юлският DVD репертоар предлага и няколко по-стари хита като футуристичния трилър на Тери Гилиам “12 маймуни”, в който Брад Пит затвърди убеждението, че не е само холивудски хубавец; еротичната драма “9 1/2 седмици”, която Ким Бейсингър и Мики Рурк превърнаха в класика в жанра на перверзното прелъстяване; и романтичната комедия “Един прекрасен ден”, където Джордж Клуни и Мишел Пфайфър са суперзаети родители.

Препоръчваме на вашето внимание две заглавия, които се разминаха с кинопремиера в България. Първото е “Северна страна”, в който несравнимата Чарлийз Терон е незабележима работничка в мина, подложена на сексуален тормоз. Както можете да се досетите, съдебното дело завършва в нейна полза. Вторият филм е “Наемът” - екранизация на прочут бродуейски мюзикъл, дело на Крис Калъмбъс (“Хари Потър 1и 2”), с талантливи млади актьори, чудесна хореография и сюжет взет от либретото на “Бохеми”.

Европейското предложение този месец е много награждаваният френския филм “Хористите”, за хлапетата от момчешки пансион и техният учител по музика. А най-ценната придобивка за колекционери е “Професия: репортер” - една от незабравимите роли на Джак Никълсън в превъзходния филм на Микеланджело Антониони.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.