Ергенските партита са опасни за живота

19.06.2009 г.
Ергенските партита са опасни за животаСватбата, разбира се, е една от най-важните стъпки в живота. Преди това обаче може да има последен писък на ергенството, който да се окаже свръхизживяване. В крайна сметка, каквото и да се случи на въпросното мъжко празненство, сватбата в повечето случаи се състои. Само че Дъг и Трейси може и да не се оженят, защото бъдещият младоженец и приятелите му са си спретнали такава ергенска вечер, че... не си спомнят абсолютно нищо. “Последният ергенски запой“ разказва за четирима приятели, които отиват в Лас Вегас, за да полеят обилно бъдещата венчавка на единия от тях. Ентусиазирани и щастливи, купонджиите обличат тузарските костюми, наемат най-хубавия апартамент в бляскав хотел и започват с тържествен тост. Това е и последното нещо, което си спомнят.
На сутринта се събуждат в пълна кочина. В апартамента се разхождат кокошки, в банята има гладен хищник, а някой се нуждае спешно от кърма. На всичкото отгоре бъдещият младоженец е безследно изчезнал, а без него, както се сещате, сватба не може да има. За да го намерят, Фил, Стю и Алън ще трябва да си спомнят поне нещичко от миналата вечер. Фил (Брадли Купър - “Ловци на шаферки“, “Навитакът“, “Той не си пада по теб“) е непукистът, който гледа от хубавата страна на нещата и си мисли, че с усмивка може да реши всеки проблем.
Стю (Ед Хелмс) е мъж под чехъл, който лъже жена си по телефона, че изобщо не е на никакво ергенско парти, а Алън (Зак Галифианакис) е брат на младоженката и се опитва да се впише в компанията, освен това е ненормален. Тримата тръгват на опасна мисия - да изровят нещо от паметта си. Само дето никой от тях не подозира, че приказката “каквото се случи във Вегас, си остава във Вегас“ е дяволски вярна. Режисьор е Тод Филипс, който стои зад заглавия като “Голямото пътуване“ и “Старски и Хъч“, но, повярвайте ми, “Последният ергенски запой“ е далеч от просташкия хумор или дебелашките шеги. С течение на филма тримата актьори придобиват толкова измъчен вид, че ще примесят кикотенето ви с щипка съжаление. Освен това персонажите им са болезнено различни и същевременно са принудени да се движат в абсурден комплект, за да открият загубеното си другарче. Като епизодици се появяват Хедър Греъм в ролята на проститутката Джейд и Майк Тайсън като себе си.

Последният ергенски запой“ е една от малкото сполучливи летни комедии напоследък. Авторите някак са съумели да не прекаляват и в крайна сметка се е получил стегнат, приятен и наистина смешен филм. А и саундтракът е доста популярен: Who Let the Dogs Out на Баха Мен, Joker & The Thief на Уолфмадър, Yeah! в изпълнението на Ъшър, Реймонд, Лудакрис и Лил' Джон, Can't Tell Me Nothing на Кани Уест, Live Your Life на дуета Ти Ай и Риана, Right Round на Фло Рида и др. Според американската филмова асоциация заглавието заслужава категория “R“ заради пиперлив език, сексуално съдържание и голотии плюс споменаване на наркотични вещества - значи е интересно.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.