Джанет Мактиър и Кирън Хайндс в трилъра "The Woman in Black”

11.09.2010 г.
Джанет Мактиър и Кирън Хайндс в трилъра През месец юли стана ясно, че актьорът от “Хари Потър” Даниел Радклиф ще изпълни главната роля в готическия трилър "The Woman in Black” ("Жената в черно"). А сега представител на компанията Hammer Films заяви пред deadline.com, че актьорите Кирън Хайндс (“Маями Вайс”) и номинираната за „Оскар” Джанет Мактиър (“Tumbleweeds”) ще се присъединят към Радклиф.

“The Woman in Black” ще бъде базиран на едноименния роман на авторката Сюзън Хил от 1983 година. Сюжетът разказва за младия адвокат Артър Кипс (Даниел Радклиф), който след смъртта на свой клиент се озовава в доста отдалечена част на Англия, с надеждата да приключи с многото документи около случая.

Докато работи в старата и порутена къща, Артър започва да преживява странни явления, които може да са свързани с призрака на жена, която според хората от близкото градче, е твърдо решена да си отмъсти заради случилото й се.

Кирън Хайндс ще се превъплъти в ролята на местен земевладелец, който помага на на главния герой да разнищи мистерията. Джанет Мактиър, от своя страна, ще бъде в ролята на съпругата на героя на Хайндс - странно дистанцираната госпожа Дейли.

Режисьор ще бъде англичанинът Джеймс Уоткинс, за когoто това ще бъде втори филм след драмата от 2008 година “Райско езеро”.

Адаптираният сценарий е дело на Джейн Голдман, работила по филмите “Звезден прах”, “Kick-Ass - Шут в г*за!” и предстоящия “X-Men: First Class”.

Компанията зад филма Hammer Films е известна с множеството си готически продукции създадени в периода между 1950 и 1970 готина, като най-известни са заглавията “Проклятието на Франкенщайн” и “Дракула: Принцът на мрака”.

Продуцентът Ричард Джаксън заяви че въпреки слуховете "The Woman in Black” няма да бъде 3D продукция, а ще представлява класически филм на ужасите, който ще спазва традициите на компанията Hammer Films.

Снимките започват на 23 септември, а световната премиера ще бъде през 2011 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.