Кейт Бланшет и Орландо Блум - във филмовата адаптация на “Хобитът”

12.12.2010 г.
Кейт Бланшет и Орландо Блум - във филмовата адаптация на “Хобитът”В съобщение публикувано в интернет, президента на студиото New Line Cinema, Тоби Емерих, заяви че актьорите Кейт Бланшет, Кен Стот, Силвестър Маккой и Микаел Персбранд ще участват в дългоочакваната филмова адаптация на популярния роман “Хобитът”, дело на писателя Джон Роналд Руел Толкин.

Малко след публикуването на съобщението, сайта deadline.com разкри, че актьора Орландо Блум в момента провежда разговори с продуцентите и в най-скоро време също ще се присъедини към продукцията.

Действието на “Хобитът” ще се развива в Средната земя – същия свят описан в изключително успешната филмова трилогия “Властелинът на пръстените”, която бе режисирана от Питър Джаксън. Кейт Бланшет и Орландо Блум участваха и в трите филма, съответно в ролите на Галадриел и Леголас.

В “Хобитът” те ще изпълнят същите роли, а Джаксън ще поеме режисурата.

Питър Джаксън: “Кейт е една от любимите ми актриси и съм много развълнуван от това че ще я видя отново в ролята с която тя се справи страхотно в предишните филми.”

Продуцентите и режисьора потвърдиха, че филма ще бъде заснет в 3D формат и също така ще бъде разделен на две части – “The Hobbit: Part 1” и “The Hobbit: Part 2”. Главната роля на хобита Билбо Бегинс ще бъде изпълнена от Мартин Фрийман, известен най-вече с участието си в британската комедия “Пътеводител на галактическия стопаджия”.

Очаква се актьорите Анди Съркис, Йън Маккелън и Хюго Уийвинг, които участваха във “Властелинът на пръстените”, също да се присъединят към “Хобитът”. Според източници от New Line Cinema, разговорите с тях тепърва предстоят.

Питър Джаксън, който освен режисьор е сценарист и продуцент, заяви че филма е в период на препродукция, а снимките ще започнат през месец февруари. Адаптираният сценарий е дело на Филипа Бойенс, Гилермо дел Торо и Фран Уолш, а Каролин Къмингам продуцира заедно с Джаксън.

Световната премиера на първата част, “The Hobbit: Part 1”, ще бъде през месец декември 2012, а втората част, “The Hobbit: Part 2”, ще тръгне по кината година по-късно.
Copyright © 2024 Dir.bg.