Хоакин Финикс се завръща в киното с роля в "Abraham Lincoln: Vampire Hunter"

02.02.2011 г.
Хоакин Финикс се завръща в киното с роля в По всичко изглежда, че Хоакин Финикс ще се завърне отново към актьорската професия. Финикс, който през 2008 година заяви, че слага край на филмовата си кариера, за да се насочи изцяло към музиката, най-вероятно ще се присъедини към актьорския състав на предстоящата високобюджетна продукция “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”.

Според deadline.com, актьорът от “Гладиатор” се е срещнал с продуцентите от 20th Century Fox и в момента се чака неговото решение.

Ако приемe да участва, Хоакин Финикс ще изпълни ролята на Хенри – митична фигура и ментор на главния герой Ейбрахам Линкълн. Линкълн, от своя страна, ще бъде изигран от 28-годишния актьор Бенджамин Уокър, известен най-вече с ролята си във военната драма на Клинт Истууд, “Знамената на бащите ни”.

Режисурата на филма е поверена на Тимур Бекмамбетов (“Неуловим”), а създателят на “Бийтълджус” и “Слийпи Холоу” Тим Бъртън ще продуцира.

Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири” ще бъде свободна екранизация на популярния едноименен роман на писателя Сет Греъм-Смит. Сюжетът ще разказва за опитите на Линкълн да унищожи всички вампири, независимо от това къде се намират те. Но въпреки постигнатите от Линкълн успехи, САЩ са на прага на гражданска война и е въпрос на време, преди страната да бъде завладяна изцяло от вампирите-нашественици.

Според източници, близки до продукцията, Хоакин Финикс сам е изявил интерес към проекта още преди няколко седмици, а от 20th Century Fox заявиха че “ролята е негова, стига да я иска”. Ако актьора подпише договор за участие, то това ще бъде неговият първи игрален филм след близо 3-годишно отсъствие от големия екран (последният му филм е романтичната драма от 2008 година “Любовници”).

Очаква се до няколко дни да стане ясно дали Хоакин Финикс ще се присъедини официално към “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”.

Адаптираният сценарий на 3D-продукцията е дело на автора на книгата - Сет Греъм-Смит, а освен че ще режисира, Бекмамбетов също така ще продуцира филма заедно с Джим Лемли (“Бяхме войници”).

Снимките на “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири” започват през месец март, а световната премиера е насрочена за 22 юни, 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.