Камерън Диас и Колин Фърт ще си партнират в “Gambit”

03.02.2011 г.
Камерън Диас и Колин Фърт ще си партнират в “Gambit”Холивудската звезда Камерън Диас ще изпълни една от двете главни роли в предстоящата криминалната комедия “Gambit”. Президентът на новосъздадената филмова компания Crime Scene Pictures, Адам Рип, потвърди преди ден, че актрисата от “Ах, тази Мери” ще участва, а неин партньор ще бъде номинирания за “Оскар”, Колин Фърт (“Речта на краля”).

“Gambit” ще бъде римейк на едноименната продукция от 1966 година, в която главните роли бяха изпълнени от Шърли Маклейн и Майкъл Кейн.

Адам Рип заяви, че филма ще бъде първото заглавие на Crime Scene Pictures, което ще получи финансиране, а сюжета няма де се различава от този на оригинала.

Действието на новия “Gambit” ще се развива в Лондон, а историята ще разказва за куратор в изложбена зала (Колин Фърт), който измисля сложен план за продажбата на фалшива картина на Моне.

За да е сигурен че ще успее да измами богатия колекционер проявил интерес към картината, куратора привлича и съучастник – млада жена от Тексас (Камерън Диас), която ще се представя за внучката на човека, който е открил “безценната” картина в края на Втората световна война.

На режисьорският стол на “Gambit” ще седне Майкъл Хофман, известен с филмите си “Сън в лятна нощ” и “Един прекрасен ден”.

Хофман: “Нарочно не искахме да се отклоняваме или променяме съществено историята на “Gambit”. Това е хубавото на подобни филми - независимо в какъв период са създадени, техните сюжети са също толкова актуални и днес. Мисля, че сценария на нашата версия е запазил успешно духа на оригинала.”

Все още не е ясно кои други актьори ще партнират на Камерън Диас и Колин Фърт, но тъй като снимките на филма ще започнат след около три месеца, в следващите две седмици се очаква да бъде оповестен и цялостния актьорски състав.

Сценарият на “Gambit” е дело на братята Итън и Джоел Коен (“Непреклонните”), а Адам Рип (“Публичен достъп”) ще продуцира заедно с Робърт Парис (“Обирът на "Девицата"”), Глен Баснър (“Ледената буря”) и Майкъл Лобел (“Плачът на слънцето”).

Снимките на римейка започват през месец май, а световната премиера ще бъде през следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.