Наоми Уотс и Лив Шрайбър - в драма “The Bleeder”

12.05.2011 г.
Наоми Уотс и Лив Шрайбър - в  драма “The Bleeder”Номинираната за “Оскар” Наоми Уотс и актьорът от “Съпротива“ и “Х-мен Началото: Върколак“ Лив Шрайбър ще изпълнят главните роли в драмата по действителен случай “The Bleeder”. Филмът ще разкаже истинската история на професионалния боксьор Чък Уепнър, който е известен като човека вдъхновил Силвестър Сталоун да напише сценария на хита си от 1976-та година “Роки“.

Независимото студио Hyde Park International закупи сценария на “The Bleeder” преди три месеца и в момента продуцентите го представят на кинофестивала в Кан с надеждата да намерят студио-партньор, което да поеме част от бюджета.

На режисьорския стол на “The Bleeder” ще седне документалистът Джеф Фейързейг, за когото това ще бъде първа игрална продукция. По-рано тази година, самия Лив Шрайбер изяви интерес да изиграе Чък Уепнър на големия екран, и по всичко изглежда, че именно това ще бъде неговата следващата роля.

Сюжетът на “The Bleeder” ще разказва за периода от живота на Уепнър, в който той се радва на най-голяма популярност. Освен, че е познат на почитателите на бокса най-вече с продължилата 15 рунда среща срещу легендарния Мохамед Али, Чък Уепнър е известен и с многобройните си извънбрачни връзки.

Лив Шрайбър: “Роки нямаше да съществува без Чък Уепнър. Историята му е невероятна, и тя показва какво се случва с човек, който се сдобие с огромна слава за много кратко време. Сценарият на “The Bleeder” е много добър, и се надявам скоро да направим този филм.“

Освен Наоми Уотс и Лив Шрайбър, във филма ще вземе участие и актрисата Кристина Хендрикс, която има роли в комедията “Такъв е животът“ и хитовия сериал “Mad Men“.

За момента не се знае в какви героини ще се превъплътят Наоми Уотс и Кристина Хендрикс, но според първоначалните и все още непотвърдени слухове, Уотс ще бъде в ролята на третата съпруга на Чък Уепнър - Линда, а Хендрикс ще бъде една от любовниците му.

Сценарият на “The Bleeder” е написан от режисьора Джеф Фейързейг и Джери Стал (“Лоши Момчета 2”), а Ашок Амритраж (“Уличен боец: Легендата за Чън-Ли”), Майк Толин (“Треньорът Картър”) и Мати Бекерман (“Експериментът”) ще бъдат продуценти. Режисьорът ще приключи с кастингите до края на месеца, а до една седмица, филма да се сдобие и с нужния бюджет.

Снимките на “The Bleeder” се очакват да стартират до един месец, а световната му премиера е насрочена за началото на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.