Нова информация за “Flight” с Дензъл Уошингтън

13.09.2011 г.
Нова информация за “Flight” с Дензъл УошингтънНачалото на снимките на филма бе отлагано многократно поради причини, свързани с бюджета и сценария, но сега изглежда, че вече няма пречки - и от студиото Paramount Pictures разкриха официално, че снимките ще стартират след един месец в Атланта, щата Джорджия.

Действието на "Полет" (“Flight”) ще се развива в наши дни, а сюжета ще се фокусира върху пилота Уип (Дензъл Уошингтън), който благодарение на дългогодишния си опит успява да овладее силно повредения си самолет и по този начин спасява живота на 98 души от пътуващите общо 106 пасажери. Веднага след случката и въпреки загиналите и пострадалите, Уип бързо се превръща в национален герой.

Но след разследване на Федералната авиационна агенция става ясно, че докато е пилотирал, мъжът е бил под влиянието на алкохол и наркотици. За да не променят мнението на хората относно пилотите, от агенцията засекретяват тази информация. В същото време - напълно наясно със ситуацията, в която се намира - Уип се опитва да промени напълно начина си на живот. Но това се оказва много по-трудна задача, отколкото е очаквал.

“Страхотно е да бъдеш част от проект, който събира невероятни таланти като Дензъл Уошингтън и Робърт Земекис. Това е техния първи общ филм и всички с нетърпение очакваме да видим какъв ще бъде финалния резултат. Аз лично съм уверен, че ще се получи един великолепен филм, който ще привлече вниманието на зрителите с любопитния и пълен с изненади сюжет, и с имената на творците, които стоят зад направата му”, заяви продуцента на “Полет” Джак Рапки (“Полярен експрес”).

В следващите две седмици, от Paramount Pictures ще разкрият официално и имената на актьорите, които ще партнират на Дензъл Уошингтън в трилъра. За режисьора Робърт Земекис, “Flight” ще отбележи първия игрален филм от 11 години насам: за последен път, Земекис бе на снимачната площадка на игрален филм през 2000-та година, когато работеше по приключенската драма с Том Ханкс и Хелън Хънт, “Корабокрушенецът”. Въпреки, че филма се превърна в хит, Земекис заяви, че смята да се насочи към компютърно-генерираните анимационни продукции.

В следващите девет години, той създаде анимациите “Полярен експрес”, “Беулф 3D” и “Коледна песен”, които се представиха прилично в бокс офиса, но имайки предвид техните огромни бюджети и мащабни рекламни кампании, филмите не се превърнаха в очакваните от продуцентите големи хитове. Това обаче не попречи на Земекис да започне подготовката за 3D-анимацията “Yellow Submarine”, която трябваше да бъде направена с бюджет от 200 милиона долара. Но след неочаквания провал на тазгодишния “Майло на Марс” (който бе продуциран от него), работата по филма беше прекратена и Земекис се насочи отново към игралното кино.

Сценарият на “Flight” е написан на Джон Гейтинс (предстоящия “Жива стомана”), а Джак Рапки ще продуцира филма, заедно с Уолтър Паркс (“Мъже в черно”) и Лори Макдоналд (“Островът”) . Бюджетът на авиационния трилър няма да надвишава сумата от 40 милиона долара, а снимките започват в средата на месец октомври в град Атланта. Веднага след това екипът ще се насочи към Калифорния и Ню Йорк.
Copyright © 2024 Dir.bg.