Следващият филм от поредицата “Мумията” ще излезе през 2014-а година

26.09.2012 г.
Следващият филм от поредицата “Мумията” ще излезе през 2014-а годинаПремиерата на “Мумията” с Борис Карлоф през 1932-ра година сложи началото на един от най-популярните филмови франчайзи в киното. Дело на студиото Юнивърсъл Пикчърс, продукцията с Карлоф бе последвана от още няколко филма за съживения титулярен персонаж, като може би най-познат на съвременната публика е режисираният от Стивън Съмърс “Мумиятa” (1999), в който главната роля беше поверена на Брендън Фрейзър. Приключенският филм от 1999-та година се превърна в световен бокс офис хит и доведе до появата на още две продължения, в които отново участваше Фрейзър.

Въпреки тези продължения обаче, франчайзът е най-известен с това, че повечето филми не доразвиват сюжета на оригинала, а разказват познатата история от различни гледни точки. Затова и не беше изненадващо, когато в началото на месец май тази година продуцентите на хита “Орлово око” Алекс Кърцман и Робърто Орси оповестиха, че в партньорство с Юнивърсъл Пикчърс ще пренесат отново историята на големия екран. Кърцман заяви, че предстоящият нов проект ще бъде значително по-мрачен от версията на Стивън Съмърс и ще бъде по-скоро хорър филм, а не приключенски екшън с комедийни елементи (каквато беше лентата от 99-та година).

Информацията относно новия “Мумията” беше оскъдна и това което се знае е, че по сценария на филма работи Джон Спейтс (“Прометей”).

Преди няколко часа от Юнивърсъл разпространиха нова информация за предстоящата високобюджетна продукция. Представител на студиото разкри пред няколко водещи американски сайта, че за режисьор на филма е бил избран създателят на “Подземен свят” и римейка на “Зов за завръщане” Лен Уайзман.

Заедно с това беше и оповестено, че новата версия на “Мумията” ще тръгне по кината през 2014-та година. От Юнивърсъл Пикчърс все още не са определили точната премиерна дата, но вече се знае, че старт на снимките ще бъде даден в началото на следващото лято - 2013 г.

Лен Уайзман: “Знаех, че се подготвя нов филм за мумията, но когато Алекс и Робърто ми представиха идеите си се уверих, че наистина би могло да се получи нещо интересно. Този филм ще бъде различен. Ще бъде много по-мрачен от останалите и най-важното - ще бъде наистина страшен!”

Сценарият на новия “Мумията” все още не е готов, но кастингите се очаква да започнат в края на тази година. От Юнивърсъл Пикчърс ще отпуснат бюджет от около 100 милиона долара, а по думите на Алекс Кърцман филмът ще разчита на мрачно-мистериозна атмосфера като тази на “Предизвестена смърт” и ще съдържа ужасяващи моменти, подобни на тези от “Пришълецът”.

Има слухове, че новоизбраният режисьор Лен Уайзман планира да заснеме лентата в триизмерен формат, но за момента няма коментар от страна на продуцентите от студиото.

В следващите няколко месецa се очаква да бъде разкрито кога ще се завърти по световните киноекрани новият филм от поредицата "Мумията".
Copyright © 2024 Dir.bg.