Рийз Уидърспун с главна роля в кино адаптацията на мемоар-книгата “Wild”

01.12.2012 г.
Рийз Уидърспун с главна роля в кино адаптацията на мемоар-книгата “Wild”Носителката на “Оскар” Рийз Уидърспун ще продуцира и изпълни главната роля в амбициозната приключенска драма “Wild”. Продукцията, чиито снимки най-вероятно ще започнат през следващата година, ще бъде вдъхновена от книгата-мемоар “Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail”, която разказва истинската история на 26-годишната Черил Стрейд, чиито лични проблеми я подтикват да тръгне сама и неподготвена на дълго пътешествие из Съединените щати.

Бъдещата лента все още няма режисьор, но Уидърспун и партньорите й от продуцентската компания River Road Entertainment вече са привлекли номинирания за “Оскар” сценарист Никълъс Хорнби (“Съзряване”), който ще адаптира книгата на Черил Стрейд за големия екран.

Работата по сценария на “Wild” ще започне до края на годината и по думите на Рийз Уидърспун филма ще разказва за “честността, свободния човешки дух и себеоткриването”. Публикувана през месец март тази година, книгата на Черил Стрейд се превърна в бестселър в САЩ и много филмови компании изявиха интерес към приключенската история.

В крайна сметка, от продуцентското студио River Road Entertainment закупиха правата за екранизиране, а самата Стейд заяви че ще бъде консултант по написването на сценария. Филмовата версия с Рийз Уидърспун ще се фокусира върху ранните години на Черил Стрейд и основните фактори които я карат да тръгне на стоп из Съединените щати.

На 22-годишна възраст Стрейд (в ролята ще видим Уидърспун) изгубва своята майка, своя съпруг и не след дълго цялото й семейство се разпилява в няколко различни щата. Четири години по-късно и без да има какво да губи младата жена импулсивно решава да тръгне сама на дълго пътешествие през Калифорния, Орегън, пустинята Мохаве и Вашингтон. Това преживяване променя напълно нейния живот.

Сценаристът Никълъс Хорнби: “Обожавам книгата. Това е една трогателна, забавна, трагична и необикновена история. Веднага след като я прочетох си казах, че ще бъде страхотно ако ми бъде позволено да я адаптирам. Беше ми ясно, че от тази история ще се получи един прекрасен филм. Много се вълнувам, че получих възможността да работя по проекта. Рийз (Уидърспун) е една от най-талантливите актриси и тя споделя напълно моите чувства към книгата. Нейното участие прави всичко още по-вълнуващо.”

За момента Рийз Уидърспун е единственото актьорско име, което се свързва с проекта. От River Road Entertainment оповестиха, продуцентите вече са започнали търсенето на човека, който ще поеме режисурата на филма.

Очакванията са, че Никълъс Хорнби ще приключи с работата по сценария до края на пролетта и че снимачния процес ще стартира през летния сезон.

Ако всичко протече по план, “Wild” ще тръгне по световните киноекрани през 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.