Стартираха снимките на “Невероятният Спайдър-мен 2

07.02.2013 г.
Стартираха снимките на “Невероятният Спайдър-мен 2”Въпреки че не предизвика очакваната еуфория сред масовата публика миналогодишния комиксов екшън “Невероятният Спайдър-мен” все пак донесе на създателите си приходи в световен мащаб от над 750 милиона долара.

От студиото Колумбия Пикчърс побързаха да обявят, че ще бъде направено директно продължение в което актьорите Андрю Гарфилд и Ема Стоун отново ще изиграят ролите на Питър Паркър и Гуен Стейси.

От световната премиера на първия филм не е изминала и една година, но малко по-рано днес режисьора Марк Уеб обяви на страницата си в Туитър, че снимките на втората част вече са стартирали.

Рядко се случва работата по продължение на голям блокбастър да започне толкова бързо, но режисьора уверява, че екипа разполага с “добър сценарий“ и филма ще бъде “по-мащабен и забавен от оригинала”.

Главният злодей в “Невероятният Спайдър-мен 2” ще бъде “Електро” – един от най-известните злодеи от комикс-вселената на компанията Марвел.

Електро, чието истинско име е Макс Дилън, е инжинер, който е ударен от светкавица и така се сдобива със силата да контролира електрическата енергия.

За изпълнител на тази роля Марк Уеб и продуцентите избраха носителя на “Оскар” Джейми Фокс.

Фокс: “Това е един много диаболичен персонаж. Когато той се появи никой не знае какво ще се случи. Мисля, че това е нещо което публиката ще хареса. Няма по-хубаво от това да си в киносалона и да нямаш представа какво ще направят героите.”

Конкретни детайли за сюжета на “Невероятният Спайдър-мен 2” все още не се разкриват, единственото което се знае е, че Питър Паркър ще се изправи срещу двама злодеи – вече споменатия Електро и Райно.

Райно е суперчовек с мутирала мускулна маса, който може да бяга с изключително бързо и да разрушава и най-модерните бойни машини. В тази роля ще се превъплъти актьора от “Спасяването на редник Райън”, Пол Джиамати.

Освен вече споменатите актьори в лентата с бюджет от над 200 милиона долара участват още Дейн ДеХаан, Шайлин Уудли, Фелисити Джоунс и Мартин Шийн. ДеХаан е в ролята на най-добрия приятел на Питър Паркър, Хари Осбърн, Уудли се превъплъщава в образа на Мери Джейн Уотсън, а Шийн се завръща отново като чичото на главния герой, Бен Паркър.

Снимачният период на “Невероятният Спайдър-мен 2” ще продължи около пет месеца, а завършения филм ще се разпространява в триизмерен формат.

Сценарият на “Невероятният Спайдър-мен 2” е написан от дуото Алекс Курцман и Роберто Орси (“Островът”), а снимките протичат в момента в Лос Анджелес.

От Колумбия Пикчърс заявиха, че със сигурност ще има поне още едно продължение, в което Андрю Гарфилд отново ще изиграе главната роля на Питър Паркър/Спайдър-мен.

Световната и българската премиера на “Невероятният Спайдър-мен 2” ще бъде на 2-ри май, 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.