Том Круз с главна роля в адатация на романа на Чоей Камбаяши, “Снежен вятър”

18.04.2013 г.
Том Круз с главна роля в адатация на романа на Чоей Камбаяши, “Снежен вятър”В момента по българските киноекрани се върти най-новия филм с участието на Том Круз “Забвение”, който веднага след премиерата си окупира лидерската позиция в бокс офиса. Екшънът на Джоузеф Косински се представя успешно в по-голямата част от европейския континент и е на път да се превърне в един от големите хитове на пролетта. Том Круз винаги е постигал значителни успехи във фантастичния жанр и малко по-рано днес се появи новината, че той е приел да участва в нов филм с научнофантастични елементи.

Официален източник от студиото Уорнър Брос оповести, че Круз ще изпълни главната мъжка роля в мащабния футуристичен екшън-трилър “Снежен вятър” (“Yukikaze”), чиито сценарий е базиран на едноименния японски роман на писателя Чоей Камбаяши. Снимките на амбициозната лента се очакват да стартират в следващите две години, а неин продуцент ще бъде румънеца Еруин Стоф (“Матрицата”).

За момента не се споменават други актьорски имена и няма нает режисьор, но проекта е приоритетен за Уорнър Брос и бюджета за снимки със сигурност ще надвишава сумата от 100 милиона долара. Действието на “Снежен вятър” ще се развива в свят в който Земята е полуразрушена от война между човечеството и мистериозната извънземна раса ДЖАМ, която благодарение на времеви портал успява да се появи изненадващо над Антарктика.

Том Круз ще изпълни ролята на декориран войник на който е поверена опасна мисия, чиято цел е пълно унищожение на врага. Задачата му е да навлезе в противниковата планета Фери и да се сдобие с важна информация за извънземните нашественици, която ще сложи край на войната.

Филмът ще съдържа много традиционни японски елементи и по всяка вероятност към Том Круз ще се присъединят актьори от Япония. Любопитно е да се отбележи, че “Снежен вятър” ще бъде втори мащабен филмов проект с участието на Том Круз (след хита от 2003-та година “Последният самурай”) който е вдъхновен от японската култура.

Романът на Чоей Камбаяши вече беше превърнат в анимационни серии, които се радваха на голяма популярност в Япония, но до момента няма направена филмова адаптация.

От Уорнър Брос вече преговарят с няколко сценаристи и в най-добрия случай до няколко седмици ще стане ясно името на човека, който ще работи по сюжета на “Снежен вятър”.

Освен изпълнител на главната роля Том Круз ще бъде и продуцент в партньорство с вече споменатия Еруин Стоф. До края на годината се очаква да бъде оповестено кой ще поеме режисурата на фантастичния екшън.
Copyright © 2024 Dir.bg.