Джордж Клуни с главна роля във филм на Джоди Фостър

30.07.2014 г.
Джордж Клуни с главна роля във филм на Джоди ФостърСлед като режисира Мел Гибсън в житейската драма от 2011-та година “Бобърът” носителката на “Оскар” Джоди Фостър се завръща отново зад камерата. В разпространено до медиите изявление от компанията TriStar Pictures разкриха, че следващия режисьорски проект на Фостър ще бъде “високоскоростен криминален трилър” с участието на Джордж Клуни.

Официалното заглавие на предстоящата лента е “Money Monster” и очакванията са, че снимките ще започнат през първата половина на 2015-та година.

Кастингите за поддържащите роли вече са стартирали, но за момента Джордж Клуни е единствения потвърден за участие актьор. Вече завършеният сценарий на “Money Monster” е дело на Даниъл Дубиеки и Джейми Линдън, за които това е втори проект с участието на Клуни след номинираната за шест "Оскара" романтична драма “Високо в небето”.

Режисьорката на филма Джоди Фостър: “С нетърпение очаквам да работя по “Money Monster” с толкова талантлив и взискателен екип. От TriStar разбират какво се опитваме да направим и те са най-добрите партньори, които един филмов екип може да има.”

Сюжетът на криминалния трилър ще разказва за енергичния телевизионен брокер Лий Гейтс, който е лицето и основната движеща сила на популярното предаване за финанси “Money Monster”. Всичко в живота на Гейтс протича по план до момента в който той и шоуто му се превръщат в мишени на умопомрачен въоръжен мъж.

Докато целия свят наблюдава шокиращите събития на екрана Гейтс и дългогодишната му продуцентка правят всичко възможно за да оцелеят и да сложат край на случващото се. Джордж Клуни ще се превъплъти в главната роля на Лий Гейтс, а бюджета за снимки няма да надвишава сумата от 30 милиона долара.

Президентът на TriStar Pictures Том Ротман: “Това ще бъде интелигентен и много актуален филм, който истински ще забавлява публиката. Джордж Клуни ще изиграе един невероятен персонаж и аз съм сигурен, че той и Джоди Фостър ще създадат едно паметно филмово изживяване.”

Ако всичко протече по план “Money Monster” ще се завърти по световните киноекрани в началото на 2016-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.