Алекс Кърцман ще режисира новата версия на “Мумията

04.08.2014 г.
Алекс Кърцман ще режисира новата версия на “Мумията”От няколко години насам Холивуд разработва нов филм от стартиралия преди повече от осем десетилетия франчайз “Мумията”. Оригиналната лента за съживената мумия от 1932-ра година бе последвана от няколко различни филмови интерпретации на темата, като най-известната версия е тази с участието на Брендън Фрейзър и Рейчъл Вайс. За разлика от последните три части обаче, новият “Мумията” ще представлява “мрачен екшън-хорър”, чието действие ще се развива в наши дни.

През изминалите две години интерес към продукцията изявиха няколко режисьори, сред които се открояваха Лен Уайзман (“Подземен свят”) и Андрес Мушети (“Мама”).

Мушети бе на път да подпише договора за режисура в началото на тази година, но по все още неясни причини той се оттегли от проекта преди няколко месеца. Въпреки това подготвителната работа по новия “Мумията” продължи по план и сега от студиото Юнивърсъл Пикчърс оповестиха, че продукцията вече се е сдобила с нов режисьор в лицето на Алекс Кърцман.

За Кърцман, който е известен най-вече като сценарист на първите две части от поредицата “Трансформърс”, това ще бъде втори режисьорски проект след драмата от 2012-та година “People Like Us”.

Изборът на Юнивърсъл Пикчърс съвсем не е изненадващ, тъй като 41-годишният сценарист-режисьор е част от продуцентския екип на “Мумията” от близо две години насам.

Все още не се разкрива никаква информация за сюжета на подготвяната лента и поне за момента няма избрани актьори за главните роли. За сметка на това, от Юнивърсъл обявиха преди броени часове, че световната премиера на продукцията ще се състои на 24 юни 2016 година.

Подобно на предишните три части от франчайза, новият “Мумията” ще разполага с бюджет за снимки от над 100 милиона долара. Надеждата на студиото е, че филмът ще сложи началото на нова самостоятелна поредица, в която ще присъстват известните сред хорър-феновете “Чудовища на Юнивърсъл” (сред които се открояват Дракула, Франкенщайн, Невидимият мъж, Човекът-вълк и Фантомът от операта).

Алекс Кърцман, който освен режисьор е продуцент и ко-сценарист на “Мумията”, ще започне да снима филмa през първата половина на 2015-та година.

До няколко месеца ще стане ясно точно кои актьори ще участват във високобюджетната продукция.
Copyright © 2024 Dir.bg.