Романът “Inferno” на Дан Браун - на голям екран

28.08.2014 г.
Романът “Inferno” на Дан Браун - на голям екранПрез лятото на 2013 г. от Сони Пикчърс обявиха, че ще пренесат на голям екран романа на Дан Браун “Ад” (“Inferno”). По направата на филмовата адаптация ще работят носителите на “Оскар” Брайън Грейзър и Рон Хауърд, които стоят и зад успешните екранизации на други две творби на американския писател - “Шифърът на Леонардо” и “Ангели и демони”. След няколко седмици, изпълнени предимно със слухове и спекулации, от Сони Пикчърс разкриха, че актьорският състав на “Ад” ще бъде предвождан от Том Ханкс, който за трети път ще се превъплъти в образа на харвардския професор по религиозна символика Робърт Лангдън.

Първоначалният план на продуцентите бе стартът на снимките да бъде даден през есента на 2014-та година, но по все още неясни причини снимачния график бе променен. Само преди няколко часа от Сони Пикчърс съобщиха, че камерите на “Ад” ще се завъртят през месец април 2015 година. Рон Хауърд остава на режисьорския стол, а по-голямата част от снимачния процес ще протече в Италия.

Вече завършеният сценарий на филмовата адаптация е дело на Дейвид Кеп (“Джурасик парк”), който работеше и по сюжета на предишния филм от поредицата - “Ангели и демони”.

Действието на “Ад” ще бъде ситуирано предимно в Италия, а историята ще се фокусира върху опитите на проф. Лангдън да се пребори с нов, още по-опасен враг и да разгадае мистериите, свързани с класическата поема от 14 век на Данте Алигери “Божествена комедия”.

Бюджетът за направата на филма ще се равнява на около 150 милиона долара и - имайки предвид вече определения старт на снимките - прогнозите са, че световната премиера ще се състои през летния сезон на 2016 година.

Литературната версия на “Ад” е четвъртият роман на Дан Браун за преживяванията на Робърт Лангдън след “Шифърът на Леонардо”, “Шестото Клеймо” и “Изгубеният символ”.

Рон Хауърд ще режисира филмовата адаптация и на “Изгубеният символ”, но работата по тази продукция ще започне едва след като “Ад” бъде напълно завършен.

Официално, кастингите за “Ад” все още не са започнали и поне за момента Том Ханкс е единственият потвърден за участие актьор.

До края на тази година се очаква от Сони Пикчърс да разкрият точната дата, на която филмовата адаптация ще се завърти по световните киноекрани.
Copyright © 2024 Dir.bg.