"Несломен" и "Вдън горите" начело в САЩ този коледен четвъртък

27.12.2014 г.
Американският бокс-офис бе поведен от двете премиери в деня на Коледа, след като дългите празници преобърнаха тенденция на спад в продажбите на билети.

Режисираната от Анджелина Джоли вдъхновяваща биографична драма за олимпийския и военен герой Луи Замперини (на снимката) - по бестселъра на Лаура Хиленбранд и с участието на английския предимно телевизионен актьор Джак О'Конъл ("300: Възходът на една империя") - експлодира с 15.6 милиона долара от първия си ден на екран. Това очертава 40 милиона за четирите почивни дни, което е два пъти повече от очакваното от студиото и от анализаторите. Българската премиера на лентата е в края на февруари догодина. Големият първи ден на "Несломен" зае трето място в класацията на Коледни премиери в историята, отстъпвайки само на "Шерлок Холмс" през 2009 г. ($24.6 млн) и на "Клетниците" ($18.1 млн) през 2012 г.

Населеният със звезди кино мюзикъл на "Дисни" по театралния мюзикъл на Стивън Сондхайм и Джеймс Лъпайн "Вдън горите" не изостава със своите $15 милиона и също се е устремил към 40-те милиона, което е с $10 милиона повече от очакваното за адаптацията на Роб Маршал, в която участват Мерил Стрийп, Емили Блънт, Анна Кендрик, Крис Пайн и Джони Деп. Лентата е на екран и в България от вчера.

Блокбъстърът на New Line Cinema и MGM "Хобит: Битката на петте армии" остава в борбата за No.1 този уикенд, след като взе 13.1 милиона долара в чметвъртък и вече се намира в своята втора седмица на разпространение под шапката на Warner Bros.

"Убийствено интервю" също се представи над очакванията, като събра над 1 милион от едва 331 независими киносалона (10% от първоначално договорения брой зали). По този повод Рори Бруър, президент на глобалната дистрибуция на Sony Pictures, излезе със специално изявление в петък сутринта, в което благодари на кинаджиите за подкрепата и за "фантастичната реакция на публиката". Лентата заема 15-то място в бокс-офис класацията за 25 декември.

В четвъртък тръгна още криминалната драма на Paramount "The Gambler" (с Марк Уолбърг, Джесика Ланг и Джон Гудман) и режисираните от Тим Бъртън "Големи очи" на The Weinstein Company (TWC), които ще видим и в България през февруари. Биографичната драма взе от пазара 1.5 милиона долара в 1307 зали, което е значително по-малко от други "щироко отварящи се" ленти - "Несломен" в 3131 зали, "Вдън горите" в 2441, "The Gambler" в 2478 и, разбира се, "Хобит" в 3875 киносалона.

В своя дебют за Парамаунт, драмата за граждански права "Selma" донесе $322000 от 19 локации. TWC пък експандира своята биографична драма "Игра на кодове", която очаква да й донесе много награди, от 34 на 747 зали в четвъртък и успя да събере $3.1 милиона.
Copyright © 2024 Dir.bg.