Нийл Бломкамп публикува графична концепция за "Пришълецът"

03.01.2015 г.
Нийл Бломкамп публикува графична концепция за 35-годишният южноафрикански режисьор ("Сектор 9" - 2009 г., "Елизиум" 2013, "Чапи" 2015) публикува снимки в социалната мрежа Инстаграм, описващи ранни варианти на очевидно спрян проект за продължение на "Пришълецът".

Навръх Нова година Бломпамп показа звездите от филма Сигорни Уивър и Майкъл Бийн в графики от проект, по който режисьорът вече не работи. В кратък коментар към тях той написа: "Was working on this. Don’t think I am anymore. Love it though".

Разгледайте сами.

7-те образа включват космически кораб, сгради и Уивър в костюм, наподобяващ ксеноморфа от поредицата. Бломкамп описва графичния дизайн като "ментална разходка в създадения от Ридли Скот свят".

Критиците и феновете високо оцениха качеството и идейния замисъл на графичната концепция, публикувана от Бломкамп. Предполага се, че тя не е работа на студио, а негова лична разработка. В реплика към един от многото коментиращи самият режисьор обаче каза: "ФОКС никога не каза "Не!", което породи спекулации, дали все пак разработката няма да бъде представена за евентуален филмов проект. Възможно е Бломкамп да е вдъхновен от разговор с 65-годишната актриса (Сигорни Уивър), с която работиха заедно по филма "Чапи" - неговата премиера в България е на 6 март.
Copyright © 2024 Dir.bg.