Нова информация за подготвяната нова версия на хорър класиката “Хелоуин

11.2.2015 г.
Нова информация за подготвяната нова версия на хорър класиката “Хелоуин”С премиерата си през 1978-ма година, режисирания тот Джон Карпентър “Хелoуин” сложи началото на един от най-известните и дискутирани хорър-франчайзи в киното. Зрителският успех на поредицата доведе до направата на своеобразен римейк на оригиналния филм, който мина по кината през 2007-ма година.

Лентата на Роб Зомби се представи прилично в международния бокс офис, но последвалото продължение (“Хелoуин II”, 2009 г.) не успя да оправдае предварителните очаквания.

Въпреки финансовият провал на втората част, от студиото Dimension Films съобщиха през 2014-та година, че се подготвя нов филм от франчайза. Роб Зомби няма да режисира бъдещата лента и все още няма избрани актьори за главните роли.

През изминалите месеци с проекта се свързваха имената на няколко сценаристи, но сега вече се знае кои са двамата избраници на продуцентите. Източници от Dimension Films разкриха пред Hollywood Reporter, че сюжетът на новия “Хелоуин” ще бъде оформен от дуото Патрик Мелтън и Маркъс Дънстън, които са най-известни с работата си по успешната поредица “Убийствен пъзел” (от IV до VII).

Мелтън и Дънстън вече са започнали да разработват сценария и в момента от Dimension Films търсят режисьор за продукцията. От студиото уточняват, че предстоящата лента няма да бъде римейк или рестарт, а по-скоро “преобразяване” на историята.

Любопитно е да се отбележи, че продуцент на новия “Хелоуин” е Малек Акад – син на вече покойния (2005 г.) изпълнителен продуцент, некредитиран, на оригиналния филм от 1978 г. и продълженинето му от 1981 г. Мустафа Акад.
По думите на Малек Акад, продуцирал лентите от 2007 и 2009 г., следващият филм от хорър поредицата ще съдържа познати елементи от предишните версии, като в същото време ще има някои значителни новости.

Продуцентът побърза да увери, че главният злодей Майкъл Майърс няма да бъде променян по никакъв начин.

Все още не е потвърдено, но - според последните слухове от Dimension Films - намерението на студиото е снимките на новия “Хелоуин” да започнат до една година.
Copyright © 2024 Dir.bg.