Ще има ли нов филм от поредицата “Пришълецът”?

12.02.2015 г.
Ще има ли нов филм от поредицата “Пришълецът”?В годините след премиерата на “Пришълецът: Завръщането” започна да се носи голям брой слухове за евентуален пети филм от култовата научнофантастична поредица. Дискусиите по темата намаляха след появата на “Пришълецът срещу хищникът” и “Прометей”, а от студиото 20th Century Fox отказваха публично да коментират дали имат намерение да направят още един самостоятелен филм от франчайза.

Интересът на феновете и медиите относно бъдещето на “Пришълецът” (1979 г.) бе възобновен в началото на тази година, когато режисьорът на “Елизиум” и “Сектор 9Нийл Бломкамп публикува в интернет няколко свои концептуални рисунки на главните герои от поредицата.

Първоначално Бломкамп заяви, че рисунките не са свързани с разработван нов филм от вселената на “Пришълецът”, но сега изглежда, че ситуацията се е променила. По време на интервю за сайта Uproxx 36-годишният южноафриканец разкри, че от 20th Century Fox са готови да направят още един филм от франчайза и в най-добрия случай именно той ще седне на режисьорския стол.

Бломкамп: “Докато работех по постпродукцията на “Чапи”, започнах да мисля за следващия си проект. Голям почитател съм на “Пришълецът” и от години искам да направя филм от тази поредица. Всичко започна от работата ми със Сигорни Уивър по “Чaпи”. Прекарах доста време с нея по време на снимките и си казах, че ще бъде страхотно да я видим отново в “Пришълецът”. Когато не работех по монтажа на “Чaпи”, мислех само за “Пришълецът” и започнах постепенно да разработвам цял филм. Тогава се появиха и концептуалните рисунки. От 20th Century Fox са готови да направят нов филм и то още утре. Но в случая аз съм проблемът, тъй като знам, че няма да е лесно да работя по филм от толкова обичана поредица.”

Малко след казаното от Бломкамп, от сайта Coming Soon публикуваха кратко интервю със Сигорни Уивър, в което тя заяви, че има желание да се появи отново като Елън Рипли в бъдещ “Пришълецът”.
Уивър: “Ако всички тези разговори доведат до нещо оригинално и интересно, то това ще ме убеди да участвам. Нийл е много талантлив и съм готова да изслушам всички идеи.”

За момента от 20th Century Fox отказват публично да коментират плановете си за пети “Пришълецът”. Очакванията са, че в следващите няколко месеца ще бъде разкрита по-детайлна информация за бъдещето на култовата поредица.
Copyright © 2024 Dir.bg.