Звездата от сериала Кино

Дан Стивънс ще играе звяра в "Красавицата и звяра"

05.03.2015 г.
Дан Стивънс ще играе звяра в Ема Уотсън и Люк Евънс вече са "на борда" на продукцията

Звездата от сериала Имението Даунтън, английският актьор Дан Стивънс, познат и от култовия миналогодишен екшън "Гостът", е в преговори с "Дисни" да изиграе Звяра / Принца в игралната екранизация "Beauty and the Beast" на вечната приказка. Тя е планирана за екран догодина.

Стивънс се присъединява към Уотсън, която е в ролята на Красавицата, а Люк Евънс все още се договаря за ролята на самомнителния злодей Гастон.

Макар държавата на производство да е САЩ, очертава се целият каст да е британски. Екипът обаче е американски - режисьор е Бил Кондън, продуценти са Дейвид Хоберман и Тод Либерман, музиката е на Алън Менкен, а с монтажа ще се заеме Вирджиния Кац. Все още не е известно името на друг ключов член на екипа - оператора, но през последните години Кондън работи с двама - немеца Тобиас Шлислер (в "Мечтателки" 2006 г., в "Г-н Холмс" - юни 2015 г. и др.) и мексиканеца Гийермо Наваро (в двете части на "Здрач: Зазоряване" от 2011 и 2012 г.). Кой от двамата ще бъде предпочетен или ще се появи трето име, предстои да видим.

Филмът продължава идеята на "Дисни" да превръща свои анимирани класики в игрални филми на 21 век. Това включва например "Пепеляшка", която отново е с британски водещ актьорски състав и излиза този месец. "Господарка на злото" от миналата година пък бе екранизация на "Спящата красавица" - анимацията от 1959 г.

Студиото все още не е обявило дали лентата ще бъде мюзикъл, но когато Ема Уотсън бе ангажирана в нея през януари, тя косвено потвърди това в свой статус във Фейсбук: "Това е толкова важен момент в моето израстване, че изглежда сюрреалистично - ще трябва да танцувам на "Be Our Guest" и да пея "Something There"... Време е за уроци по пеене!".

Ролята на Звяра е голяма хапка за Дан Стивънс, който освен в екшън трилъра "Гостът" (2014 г.) има поддържащи роли в "Нощ в музея: Тайната на гробницата" и "Билет за отвъдното". Интересите му в преговорите с "Дисни" се представляват от три агенции, съобщава Холивуд Рипортър.
Copyright © 2024 Dir.bg.