София Копола отказа да режисира „Малката русалка”

04.06.2015 г.
София Копола отказа да режисира „Малката русалка”София Копола се отказа от решението си да режисира „Малката русалка” ("The Little Mermaid") заради творчески различия със студиата Юнивърсъл и Уъркинг тайтъл. Преди нея същото направи Джо Райт ("Пан", "Изкупление").

Филмът е игрален римейк на анимацията на Дисни от 1989 г. и се разработва още от 2011 г. насам. Много е вероятно "Дисни" да изпревари "Юнивърсъл" със собствен проект, преди последните да са намерили нов режисьор - коментира вестник "The Independent".

Носителката на "Оскар" от 2004 г. за сценария на "Изгубени в превода" в продължение на месеци обсъждаше с Universal кой да играе главната роля на Ариел, но вижданията им се разминаха. Копола настояваше за 16-годишната Мая Търман-Хоук, дъщерята на Ума Търман и Итън Хоук, но не успя да убеди студиото в своя избор.

Въпреки това, от студиата не се отказват, не коментират оттеглянето на Копола и продължават напред с проекта заедно с продуцентите Тим Бевън и Ерик Фелнър. Сценаристката Карълайн Томпсън ("Тайната на скрития град") работи по нова версия на сценария, който е базиран на приказката от датския писател Ханс Кристиан Андерсен, публикувана през 1837 г.

В същото време София Копола ще се концентрира върху настоящия си проект "A Very Murray Christmas" – специална коледна програма за Нетфликс с участието на звездата от филма й „Изгубени в превода” - Бил Мъри (Murray), като освен режисьор и изпълнителен продуцент тя е и сценарист в партньорство с Мъри и Мич Глейзър. В програмата ще участват още Джордж Клуни, Ейми Поулър, тв звездата Рашида Джоунс, Мая Рудолф, Джейсън Шуорцман и други.
Copyright © 2024 Dir.bg.