Бен-Хур

Ben-Hur

- 4.9/10

За филма

В разпространение от: 10.08.2016
Премиера в България: 19.08.2016
Производител: Film Production Consultants, MGM, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По романа "Ben-Hur: A Tale of the Christ" (1880 г.) на американския адвокат, военен, политик, дипломат и писател Луис Уолъс.

Всеизвестният със своите екшън-блокбъстъри Тимур Бекмамбетов разказва историята на двама братя, обърнали се един срещу друг, и на борбата на един роб срещу най-великата империя – Римската. Погрешно обвинен благородник от Палестина - принцът Юда Бен-Хур (Джак Хюстън) оцелява след години на робство и търси отмъщение срещу най-добрия си приятел от детинство и доведен брат, който го е предал и несправедливо го е обвинил в измяна - Месала (Тоби Кебъл), който е офицер от римската армия.

Бeн-Хур е лишен от всичките си титли и разделен от семейството и любимата си Естер (Назанин Бониади), като е изпратен в робство. След години по море, Юда се завръща в родината си, за да търси отмъщение, но намира изкупление. Прошката между двамата главни герои надделява над отмъщението.

Филмът е сниман в Италия. Подготовката само за 1 от сцените – надпреварата с колесници на арената – е отнела повече от 12 седмици тренировки и 32 снимачни дни!

Кастинг

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Тоби Кебъл, Назанин Бониади, Морган Фрийман, Родриго Санторо, София Блек-ДиИлиа, Айелет Цурер, Ясен Атур, Пило Асбик, Юлиан Костов, Алесандро Джуджоли, Марван Кендзари
Сценаристи: Джон Ридли, Кийт Кларк
Продуценти: Шон Даниълс, Марк Бърнет, Джони Левин, Дънкан Хендерсън
Музика: Марко Белтрами
По книгата на: Луис Уолъс
Оператор: Оливър Ууд
Copyright © 2024 Dir.bg.