Джак Ричър: Не се връщай

Jack Reacher: Never Go Back

САЩ | 2016г | 118 минути | 4DX , IMAX , Екшън , Криминален | Официален сайт
- 6.9/10

За филма

В разпространение от: 19.10.2016
Премиера в България: 21.10.2016
Производител: Paramount Pictures, Skydance Productions
Разпространител: Форум Филм България

По романа "One Shot" (2005 г.) на британския писател Джим Грант, известен с псевдонима си Лий Чайлд. Това е 18-ата му книга от поредицата за супершпионина.

Бившият военен следовател Джак Ричър (Том Круз) се завръща в щаба на стария си отдел, където някой го натопява за убийството на 16-годишно момиче. Ексагентът отново наказва корумпирани ченгета и прави задължителната гонка по покривите на жилищни сгради. В екшъна се сблъскваме с характерния за главния герой начин за раздаване на правосъдие, този път насред политическа криза и военни престъпления.

След като се измъква от белезниците и обръща обвинението към корумпиран шериф, с Джак Ричър се свързва майор Сюзан Търнър (Коби Смълдърс). Не след дълго обаче, самата тя е арестувана по подозрения за държавна измяна. Джак се отправя обратно към Вирджиния, където някога е работил, за да помогне на майора. Двамата се познават единствено от телефонни разговори. Но когато Търнър е обвинена в шпионаж, Ричър се чувства длъжен да й помогне и да докаже, че е невинна. В типичния си стил, Джак Ричър се впуска в преследване на истината и справедливостта.

Има причина Ричър да е напуснал високия си пост и все още да се скита. При завръщането си във Вирджиния и Вашингтон, Джак отваря немалко кутии на Пандора. Това ще накара него и Сюзан да побегнат от главорезите, които тръгват след тях. След като понасят редица удари и победата изглежда непостижима, Ричър и Търнър стигат до истината - кой стои зад заговора срещу Сюзън. Това откритие се превръща в основа на политическия трилър, който Джак ще разнищи собственоръчно.

Кастинг

Режисьор: Едуард Зуик
В ролите: Том Круз, Даника Ярош, Патрик Хюсингър, Били Слотър, Сабрина Дженарино, Коби Смълдърс, Робърт Непър, Алдис Ходж
Сценаристи: Маршал Хърсковиц, Едуард Зуик
Продуцент: Том Круз
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
По книгата на: Лий Чайлд
Оператор: Оливър Ууд
Copyright © 2024 Dir.bg.