Реквием за една мръсница

Requiem for a Tramp

България | 1976г | 65 минути | Драма , Криминален | Официален сайт
- 2/10

За филма

В разпространение от: 04.09.1976
Премиера в България: 04.09.1976
Разпространител: Българска телевизия

(телевизионен филм, две части х33 мин.)

По едноименния роман (1975 г.) на Богомил Райнов. Продължение на „Един наивник на средна възраст“ (1970).

Разузнавачът Емил Боев (Коста Цонев) се завръща в България след неуспешна мисия в Копенхаген. Поставената му задача е свързана с наблюдението над Хенри Томас (Иван Андонов) - резидент на ЦРУ в страната.

Проследявайки го, Боев разбира, че Боян (Йосиф Сърчаджиев) - син на негов убит колега и приятел, се е свързал с Томас и му доставя секретни сведения, свързани с търговските отношения на Н.Р.Б. и С.И.В. Цената на предателството е... морфин.

На това момче трябва да се помогне. Боян е включен в плана за действие на българското контраразузнаване. Имат ли право служителите на реда да рискуват живота на това момче? В името на бъдещето те решават отговорът да бъде „да“.

Обръчът около чуждата агентура се стеснява, но и съдбата на младите наркомани е решена - те трябва да бъдат ликвидирани като ненужни свидетели, получавайки последната доза наркотик, която е смъртоносна. Емил Боев и Боян се досещат за този вариант, но когато пристигат на една поляна на Витоша, за някои вече е късно. След Апостол (Иван Налбантов), едно от момчетата, смъртоносната игла се забива в ръката на Лили (Сашка Братанова) - момичето, влюбено в Боян. Тя е „мръсницата“, която не намира сили да се пребори със себе си.

Чуждият резидент е заловен. По същото време започва погребението на Лили. Край гроба почни няма хора. Дошли са Боев и Боян, за да положат цветя и изслушат „реквиема“. Двамата негласно си обещават да не допуснат това някога да се повтори.

Кастинг

Режисьор: Милен Гетов
В ролите: Иван Андонов, Иван Налбантов, Йосиф Сърчаджиев, Коста Цонев, Владимир Русинов, Доротея Тончева, Петър Чернев, Росица Данаилова, Сашка Братанова, Васил Михайлов, Андрей Чапразов, Пенка Цицелкова
Сценарист: Богомил Райнов
Музика: Иван Игнев
По книгата на: Богомил Райнов
Оператор: Христов Вълев
Copyright © 2024 Dir.bg.