Черната пантера

Black Panther

САЩ | 2018г | Екшън , Фантастика
- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.02.2018
Премиера в България: 16.02.2018
Производител: Marvel Studios, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой дебютира в комикса "Fantastic Four" #52 през юли 1966 г.

Т'Чала / Черната пантера (Чадуик Боузман) е царят на напредналото кралство Уаканда, който трябва да защитава земята си от разцепление - враговете са отвън и отвътре.

Уаканда е измислена най-изтъкната нация, разположена в североизточна Африка и родина на супергероя. Принцът на Уаканда се бори за трона след убийството на баща си.

Форест Уитакър е в ролята на Зури - възрастен държавник. Даниел Калуя е Уакаби, довереник на Т'Чала, а германската актриса Флоренс Касумба ще повтори ролята си на Айо от "Първият отмъстител: Войната на героите".

Кевин Файги:
"Този филм е особено важен за киновселената на Марвъл. Имаме не само един невероятен водещ образ, но и цялата Уаканда - цяла нова постановка и култура, която да изследваме. Филмът е едно геополитическо екшън-приключение, с фокус обаче върху фамилията на на Т'Чала и борбата й за трона в Уаканда - и какво означава да бъдеш крал".

Кастинг

Режисьор: Райън Куглър
В ролите: Чадуик Боузман, Лупита Нионг'о, Данай Гурира, Майкъл Джордан, Уинстън Дюк, Анди Съркис, Форест Уитакър, Даниел Калуя, Флоренс Касумба, Анджела Басет, Мартин Фрийман
Сценаристи: Джо Робърт Коул, Райън Куглър
Продуцент: Кевин Файги
Музика: Лудвиг Йорансон
По книгата на: Стан Лий, Джак Кърби
Оператор: Рейчъл Морисън
Copyright © 2017 Dir.bg.