Черната пантера

Black Panther

САЩ | 2018г | 134 минути | 3D , 4D , IMAX , Екшън , Фантастика | Официален сайт
- 5.9/10

За филма

В разпространение от: 13.02.2018
Премиера в България: 16.02.2018
Производител: Marvel Studios, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: 3 награди Оскар 2019 г. и 4 номинации

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой дебютира в комикса "Fantastic Four" #52 през юли 1966 г.

Т'Чала / Черната пантера (Чадуик Боузман) е царят на напредналото кралство Уаканда, който трябва да защитава земята си от разцепление - враговете са отвън и отвътре. Уаканда е измислена най-изтъкната нация, разположена в североизточна Африка и родина на супергероя. Принцът на Уаканда се бори за трона след убийството на баща си и се завръша в държавата, за да наследи трона и да заеме полагащото му се място като крал.

Когато стар и могъщ противник се появява отново, Т’Чала е въвлечен в конфликт, качествата му на крал са поставени на изпитание, а съдбата на Уаканда и на целия свят са изложени на риск. Изправен пред предателства и опасности, младият крал трябва да призове своите съюзници и да освободи пълната сила на Черната пантера, за да победи враговете си и да обезпечи сигурността на своя народ и начина им на живот.

Форест Уитакър е в ролята на Зури - възрастен държавник. Даниел Калуя е Уакаби, довереник на Т'Чала, а германската актриса Флоренс Касумба ще повтори ролята си на Айо от "Първият отмъстител: Войната на героите".

Кевин Файги:
"Този филм е особено важен за киновселената на Марвъл. Имаме не само един невероятен водещ образ, но и цялата Уаканда - цяла нова постановка и култура, която да изследваме. Филмът е едно геополитическо екшън-приключение, с фокус обаче върху фамилията на на Т'Чала и борбата й за трона в Уаканда - и какво означава да бъдеш крал".

Снимките са осъществени през януари-април 2017 г. в Южна Корея, Аржентина и в студиа в САЩ.

Свързани новини

Режисьорът на "Крийд" поема "Черната пантера" на Марвъл Приключи "Комик-Кон" 2016 Форест Уитакър влиза в "Черната пантера" Ретроспекция на детството на Черната пантера Къде ще се снимат "Мисията невъзможна 6" и "Черната пантера" Продължението на "Ант-мен" - през 2018 г. Ава ДюВерней отказа да режисира „Черната пантера” Първи трейлър на "Черната пантера" Още за новия трейлър на "Черната пантера" Най-очакваните блокбъстъри през 2018 г. Пазители на галактиката 3 излиза през 2020 г. Нискобюджетният "Нито звук" подпря Спилбърг в боксофиса Зашеметяващ боксофис в САЩ и по света на „Отмъстителите: Война без край“ Най-добрите трейлъри за годината Кевин Файги обеща повече жени-режисьори в Марвъл Чадуик Боузман в нов филм Промени по церемонията на награди "Оскар" Без "новата" категория за Оскар Американски критици се произнесоха за 2018 г. Обявиха номинациите за „Златен глобус“ 2019 Асоциацията на кинокритиците в L.A. обяви наградите си за 2018 г. Свят: рекордни приходи през 2018 г. 9% спад на бокс офиса у нас през 2018 г. Номинации за наградите „Оскар“ 2019 Отзвук от номинациите за 91-вите награди „Оскар“ Майкъл Б. Джордан в „Черната пантера 2“ Наградите „БАФТА“ 2019 Дензъл Уошингтън ще режисира Майкъл Б. Джордан „Зелената книга“ спечели Оскар 2019 за най-добър филм Marvel коригираха сгрешения постер за "Отмъстителите: Краят" Майкъл Б. Джордан ще живее 400 години Братя Русо си взимат почивка от Marvel „Pokemon: Детектив Пикачу“ отбеляза рекорд за филм по популярна видео игра Новите членове на Американската киноакадемия Махършала Али е новият Блeйд "Ант-мен" 3 и "В Спайди-вселената" 2 "Черната пантера 2" през 2022 г. 42-годишният Чадуик Боузман почина от рак

Кастинг

Режисьор: Райън Куглър
В ролите: Чадуик Боузман, Лупита Нионг'о, Данай Гурира, Майкъл Джордан, Уинстън Дюк, Анди Съркис, Форест Уитакър, Даниел Калуя, Флоренс Касумба, Анджела Басет, Мартин Фрийман, Летиша Райт
Сценаристи: Джо Робърт Коул, Райън Куглър
Продуценти: Кевин Файги, Дейвид Грант
Музика: Лудвиг Йорансон
По книгата на: Стан Лий, Джак Кърби
Оператор: Рейчъл Морисън
Copyright © 2024 Dir.bg.