Боговете на Египет

Gods of Egypt

САЩ, Австралия | 2016г | 127 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 7.9/10

За филма

В разпространение от: 24.02.2016
Премиера в България: 26.02.2016
Производител: Pyramania, Summit Entertainment, Mystery Clock Cinema, Thunder Road Pictures, Lionsgate
Разпространител: bTV Studios

Оцеляването на човечеството е поставено на карта в това зрелищно и вдъхновено от египетската митология екшън-приключение. От режисьора на "Аз, роботът" (2004) и "Гарванът" (1994).

Сет (Джерард Бътлър) е безмилостният бог на мрака и пустинята, завзел египетския фараонски трон и захвърлил някога мирната и процъфтяваща империя в хаос и междуособици. Малцина се осмеляват да му противостоят. Един млад крадец обаче, чиято любов Зая (Кортни Ийтън) е отвлечена от Сет, се опитва да го детронира и разгроми с помощта на друг могъщ бог - Хор (Николай-Костер Валдау). Смъртният герой Бек (Брентън Туейтс) поема на вълнуващо пътешествие, за да спаси света и голямата си любов.

Спиращата дъха битка срещу Сет и неговите поддръжници ни отвежда в задгробния живот и сред небесата, където и богове, и простосмъртни трябва да преминат през изпитания за смелост и през саможертви, ако искат да победят във финалния сблъсък. Бек и Хор са принудени да преодолеят немислими препятствия.

Кастинг

Режисьор: Алекс Пройас
В ролите: Брентън Туейтс, Николай-Костер Валдау, Джерард Бътлър, Аби Лий, Кортни Ийтън, Руфъс Сюъл, Джефри Ръш, Елоди Юнг, Чадуик Боузман, Брус Спенс
Сценаристи: Мат Сазама, Бърк Шарплес
Продуценти: Базъл Иуанек, Алекс Пройас
Музика: Марко Белтрами
Оператор: Питър Мензис мл.
Copyright © 2024 Dir.bg.