Спайдър-мен: Завръщане у дома

Spider-Man: Homecoming

- 6/10

За филма

В разпространение от: 05.07.2017
Премиера в България: 07.07.2017
Производител: Columbia Pictures, Marvel Studios, Pascal Pictures, Sony Pictures Entertainment
Разпространител: Александра Филмс

Шести пореден филм за човека-паяк (в ролята на Питър Паркър този път влиза Том Холанд) с неофициалното заглавие "Нeвероятният Спaйдър-мен 3".

Във филма "Първият отмъстител: Войната на героите" (2016 г.) се установи важно взаимоотношение между Тони Старк / Железния човек (Робърт Дауни мл.) и Питър Паркър / Спайдър-мен, а сега тази сюжетна линия продължава. Акцент на действието са тийнейджърските училищни години на Питър Паркър.

Гимназистът Питър Паркър (Том Холанд) е аутсайдер не само в училището си, но и в живота. Изоставен от родителите си без обяснение, Питър е отгледан от своя чичо Бенджамин и неговата съпруга Мей Паркър - леля Мей (Мариса Томей). Както повечето младежи на неговата възраст, Питър се опитва да открие своята истинска същност и да намери правилния път в живота. Спътник в ежедневието му е неговата приятелка и първа ученическа любов Гуен Стейси, която е винаги до него независимо от обстоятелствата и проблемите, пред които той бива изправен.

Но всичко в живота на Питър се променя, когато той случайно открива мистериозно куфарче, което е принадлежало на неговия баща. Твърдо решен да разкрие тайните на семейството си, младия мъж се впуска в търсене на повече информация от всеки, който е познавал родителите му. Не след дълго, следите го насочва към компанията “Оскорп”, в която работи един от най-добрите приятели на баща му – доктор Кърт Конърс.

Но срещата на Питър с Конърс се оказва съдбовна и слага началото на верига от събития, в които биват замесени не само техните тайни самоличности Спайдър-мен и Гущерът, но и всички хора които те обичат.

Кастинг

Режисьор: Джон Уотс
В ролите: Том Холанд, Робърт Дауни мл., Мариса Томей, Майкъл Кийтън, Зендая, Тони Револори, Лора Хариър, Доналд Главър, Кенет Чой, Майкъл Барбиери, Джон Фавро, Логън Маршал-Грийн, Ханибал Бърес
Сценаристи: Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстийн
Продуценти: Кевин Файги, Ейми Паскал
Музика: Майкъл Джакино
Оператор: Салваторе Тотино
Copyright © 2017 Dir.bg.