Блейд Рънър 2049

Blade Runner 2049

САЩ, Канада, Великобритания | 2017г | 163 минути | 3D , 4DX , IMAX , Трилър , Фантастика | Официален сайт
- 7.6/10

За филма

В разпространение от: 04.10.2017
Премиера в България: 06.10.2017
Премиера на DVD: 23.02.2018
Производител: Alcon Entertainment, Warner Bros., Sony Pictures Entertainment
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: 2 награди и 3 номинации за Оскар 2018 г.
2 награди (оператор и визуални ефекти) и 6 номинации от Британската академия 2018 г.
Награди и номинации от асоциации на филмовите критици

По романа на американския писател-фантаст Филип К. Дик "Do Androids Dream of Electric Sheep?" (1966 г.), издаден в България под името "Беглец по острието".

Действието в продължението на "Блейд Рънър" (1982 г.) се развива три десетилетия по-късно от събитията в първия филм. Тогава беше Лос Анджелис 2019, а сега е 2049 г. Харисън Форд отново е в ролята на Рик Декард.

Един нов "блейд рънър" - офицер К. (Райън Гослинг) от полицията в града - изравя отдавна погребана тайна, имаща потенциала да хвърли остатъците от вече разрушеното мовешко общество в хаос. Разкритието на Кей го води към издирване на Рик Декард - предишен блейд рънър от същото полицейско управление, който се води изчезнал през последните 30 години.

Работата на блейд рънъра е да открива и "отстранява" копията-мутанти - човекоподобни андроиди. Декард със сигурност може да даде някои отговори на въпросите на офицер К.

„Какво определя човека?“. Това е въпросът, поставен от Дени Вилньов. И изненадващите отговори, предложени във филма, поставят под съмнение възгледите на хората за това, кои сме ние и накъде сме тръгнали.

Харисън Форд: „С развитието на технологиите, хората наистина започнаха да разбират някои от проблемите във филма и има страшно много основателни причини да се осъзнаят повечето от нещата, които представя „Блейд Рънър“.
Райън Гослинг: „Оригиналният филм е обсебващ, трудно е да го преглътнете. Той поставя под въпрос идеята ни за това как се възприемаме като хора. Той те кара да се замислиш дали можеш да разпознаеш кой е героя и кой – злодея. Това е кошмарна версия на бъдещето, която все пак не е безпочвена и изглежда реална, освен това е представена по един романтичен начин, почти като сън, затова е толкова впечатляваща. Отминалите години затвърждават това“.

Макар „Блейд Рънър 2049“ да е продължение на оригинала, той може да се разглежда и като самостоятелен филм. Дори и да не сте гледали първия филм, няма проблем да разберете историята. Тя е така написана и представена, че ще се забавлявате и ще бъдете погълнати от ставащото на екрана, без задължително да знаете какво се е случило преди.

Свързани новини

Нов режисьор на "Дюн": Дени Вилньов Джаред Лето с режисьорски дебют Пълен трейлър на "Блейд Рънър 2049" Световни премиери във Венеция на филми на Клуни, Дел Торо, Фриърс и Вирдзи Не пускат "Блейд Рънър 2049" на фестивали, крият сюжета „Блейд Рънър“ на Киномания - финална режисьорска версия Силвия Хокс в третата част на „Мъжете, които мразеха жените“ „Блейд Рънър 2049” не донесе очакваните приходи Дени Вилньов за провала на „Блейд Рънър 2049” Киното през изминаващата година Професионалните номинации преди Оскарите Номинациите за БАФТА 2018 Номинации на операторите 2018 Оскар 2018: девет номинации за най-добър филм Наградите за операторско майсторство 2018 Наградите БАФТА 2018 бяха връчени Гари Олдман и Франсис Макдорманд с Оскар 2018 Екранизацията на „Дюн“ ще е в две части Дон Джонсън в „Knives Out“ Дейв Батиста в новия "Дюн" Новият "Дюн" на Вилньов вече с премиерна дата Първи трейлър на „1917“ на Сам Мендес Ханс Зимър се заема със „Смъртта може да почака“

Кастинг

Режисьор: Дени Вилньов
В ролите: Джаред Лето, Ана де Армас, Райън Гослинг, Робин Райт, Харисън Форд, Макензи Дейвис, Дейв Батиста, Силвия Хокс, Карла Юри, Лени Джеймс
Сценаристи: Хамптън Фанчър, Майкъл Грийн
Продуценти: Ридли Скот, Бродерик Джонсън
Музика: Ханс Зимър, Бенджамин Уолфиш
По книгата на: Филип К. Дик
Оператор: Роджър Дийкинс
Copyright © 2024 Dir.bg.