Най-мрачният час

Darkest Hour

Великобритания, САЩ | 2017г | 124 минути | Биографичен , Военен , Драма , Исторически | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 22.11.2017
Премиера в България: 02.02.2018
Премиера на DVD: 04.06.2018
Производител: Working Title Films, Perfect World Pictures, Focus Features, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: 2 награди (Гари Олдман и за грим и прически) и 4 номинации за Оскар 2018 г.
Златен глобус 2018 г. (Гари Олдман)
2 награди и 7 номинации от Британската академия 2018 г.

Първият лорд на британското адмиралтейство Уинстън Чърчил (Гари Олдман) е изправен пред критичен момент в усилията си срещу хитлеристката армия в началото на Втората световна война. Дни преди да стане премиер, Чърчил трябва да реши между преговори за мирен договор с нацистка Германия и твърда борба за националните идеали.

Падането на Франция е неизбежно, а Великобритания преживява най-мрачния час, в който се бори срещу нарастващата опасност от инвазия на германците. Докато неудържимите сили на нацистите настъпват, а войските на съюзниците са притиснати на плажовете на Дюнкерк, съдбата на Западна Европа тежи на плещите на наскоро вече избрания министър-председател.

Драматична и вдъхновяваща история на четири седмици през 1940 г., през които Чърчил проявява куража, нужен да промени историята на човечеството.

Свързани новини

Джон Ленън и Йоко Оно във филм 25 световни и 8 международни премиери на фестивала в Торонто - TIFF Гари Олдман в нов психотрилър Оуен Тийг в нов психотрилър Излязоха номинациите на журналистите за "Златен глобус" 2018 Професионалните номинации преди Оскарите Номинациите за БАФТА 2018 Наградите „Златен глобус“ 2018 Номинации на операторите 2018 „Формата на водата“ обра наградите на „Изборът на критиците“ Наградите на Актьорската гилдия Оскар 2018: девет номинации за най-добър филм Наградите за операторско майсторство 2018 Наградите БАФТА 2018 бяха връчени Най-касовите сред номинираните за Оскар най-добри филми Гари Олдман и Франсис Макдорманд с Оскар 2018 СФФ за учащи става "Европейско кино за учащи" Най-добрите трейлъри за годината Новият филм с Гари Олдман има официална премиерна дата Пореден проект за световната война: Роланд Емерих с "Мидуей" Ще се снима филм за Джон Ленън и Йоко Оно Дейвид Финчър започва нов филм след продължителна пауза Биографичен филм за Уитни Хюстън

Кастинг

Режисьор: Джо Райт
В ролите: Гари Олдман, Джон Хърт, Лили Джеймс, Бен Менделсон, Кристин Скот Томас, Стивън Дилейн, Джордан Уолър
Сценарист: Антъни Маккартън
Продуценти: Тим Бевън, Ерик Фелнър, Лиса Брус, Антъни Маккартън
Музика: Дарио Марианели
Оператор: Брюно Делбонел
Copyright © 2024 Dir.bg.